Manifest interpretativní třídy

Manifest interpretativní třídy

Adresa:

Praha 5, Ke Sklárně 15

Termín: 27.11.2019 26.1.2020
Vstupné:

zdarma

27lis - 26led celý den

Žánr: výstavyumění sociologie ideologie politika zdarma praha zimní výstavy


Texty, historie, ideologie či kultury, ale také naše zkušenosti, úzkosti a vize – to všechno je v první řadě záležitostí interpretace. Více než kdykoli předtím jsme konfrontováni nikoli s „věcmi o sobě“, nezprostředkovanými emocemi či zjevnými pravdami, nýbrž s hyperkomplexními problémy a kontexty od ekologické apokalypsy a kapitalismu po roztříštěnou společenskou identitu.

Pro nás – kteří žijeme s interpretací či vedle ní, coby umělci a umělkyně, teoretici a teoretičky, prakademici a prakademičky, a vůbec lidé, kteří se pohybují napříč původními sociálními rolemi – je interpretace ještě propletenější s předivem našich životů. Podněcuje tak nejen intelektuální, hermeneutické otázky, ale také politické a afektivní problémy týkající se našeho společenského statusu či politiky identity. V tomto duchu si pohráváme s pedagogickým i politickým významem slova třída.

Naše výstava proto představuje prohlášení, či chcete-li manifest této nestabilní společenské třídy všech interpretujících. Vytváří otevřený prostor pro zkoumání významu a jeho nejrůznějších politických či ideologických důsledků. Pozornost zaměřujeme na fenomény, jako je tarot, hazard, léčiva, architektura, nelidskost či vzájemná péče. To vše je podle nás součástí interpretace a našeho třídního boje.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 5 Akce v MČ Praha 5

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Manifest...

VIPliving HouseboatPraha (1 036 metrů)

Union Hotel PraguePraha (1 777 metrů)

Villa Seven HillsPraha (2.1 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (3.2 km)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (1 776 m)