recitál VIVAT PÍSNI!

recitál VIVAT PÍSNI!

Termín: 26.6.2019
Vstupné:

290/ 200 Kč student, důchodce

26červen středa 19:30

Žánr: koncertysoutěžpoezie


Operní diva Národního divadla Michaela Zajmi a její dvorní klavírista Pavel Voráček představí písňový recitál VIVAT PÍSNI! Sérii recitálů započnou v kostele Českobratrské církve Evangelické na Vinohradech.

Místo konání: Kostel Českobratrské církve Evangelické, Korunní 60, Praha 2 - Vinohrady

PROGRAM

Leoš Janáček - výběr z Moravské lidové poezie
Richard Strauss - Čtyři poslední písně
Franz Schubert - výběr z písní
Antonín Dvořák - Cigánské melodie

Michaela ZAJMI – mezzosoprán

Je absolventkou Pražské konzervatoře u prof. Yvony Škvárové. V současné době působí jako sólistka v Národním divadle v Praze. Ještě během studia absolvovala mistrovské kurzy u Petera Dvorského v Jaroměřicích nad Rokytnou a u německé mezzosopranistky Brigitte Fassbaender. 

Vystoupila také na slavnostním Zahajovacím koncertu k 200. výročí založení Pražské konzervatoře v Rudolfinu, a také na závěrečném koncertu 50. ročníku Dvořákova Karlovarského podzimu. 

Michaela Zajmi má za sebou také úspěšné koncertní turné po Itálii. S operou Rusalka procestovala v angažmá operního domu Glyndebourne celou Anglii. V rámci svého angažmá v pražském Národním divadle pravidelně hostuje v Japonsku. S Budapest Festival Orchestra vystoupila v mnoha evropských městech. V roce 2016 byla pozvána do Teatro Regio di Torino na produkci Lišky Bystroušky v roli Lišáka. O dva roky později vystoupila na prknech Turínského divadla v roli pážete Herodiady v opeře Salome Richarda Strausse.

Pavel Voráček - klavír

Po absolutoriu u profesora Martina Ballýho na Gymnáziu Jana Nerudy s hudebním zaměřením v Praze pokračoval ve studiu v oboru klavír na pražské HAMU ve třídě doc. Miroslava Langera. Díky stipendiu měl možnost rozšířit si své zkušenosti v sólové i komorní hře na Royal Birmingham Conservatoire ve Velké Británii. Na půdě Birminghamské konzervatoře studoval klavír pod vedením Margaret Fingerhut a Phillipa Martina, komorní hudbu pod vedením Johna Humphreyse. Absolvoval celou řadu mistrovských kurzů u britských velikánů svého oboru jako Peter Dohonoe a Andrew Ball. Mistrovské kurzy navštěvoval také u Saleema Ashkara, kde si tříbil názor na interpretaci díla Ludwiga van Beethovena. 
Již během studií získal nespočet ocenění. Jedním z nich byla cena za interpretaci děl Roberta Schumanna a Klementa Slavického. 

Jako sólista a komorní hráč vystoupil na celé řadě prestižních festivalů v České republice, Německu, Číně, Itálii, Slovinsku, Maďarsku, Dubaji, Sýrii, Švýcarsku a ve Velké Británii. Doprovodil doposud celou řadu hvězd z české operní scény jako Michaelu Zajmi, Janu a Václava Siberovy. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 2 Akce v MČ Praha 2

Podobné akce

26duben pátek 19:00

Nicole Zuraitis Trio

, Janáčkovo nábřeží 2 Koncert

26duben pátek 19:00

26duben pátek 19:00

Ubytování v okolí akce recitál VIVAT PÍSNI!

Žižkovská televizní věžPraha (720 metrů)

Sportovní centrum OlšankaPraha (1 129 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (1 174 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (715 m)
Novoměstská radnice v Praze Novoměstská radnice v Praze Praha 2 (1 856 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (2.1 km)