Ambrose Akinmusire Quartet (USA)

Ambrose Akinmusire Quartet (USA)

Adresa:

Praha 5, Janáčkovo nábřeží 2

Termín: 24.1.2019

24leden čtvrtek 21:00

Žánr: koncerty


Trumpetista Ambrose Akinmusire je v současné době velkou hvězdou americké jazzové scény. Po studiích na prestižních školách zvítězil v několika renomovaných mezinárodních soutěžích (např. Thelonious Monk International Jazz Competition nebo Carmine Caruso International Jazz Trumpet Solo Competition) a hned poté se vydal na evropské turné se saxofonistou Stevem Colemanem.

Od té doby spolupracoval s velkou řadou významných hudebníků (např. Esperanza Spalding, Aaron Parks, John Escreet, David Binney, Vince Mendoza, Gerald Clayton) a vydal již tři svoje sólová alba. První v roce 2007 pro Fresh Sound s názvem Prelude ... to Cora a poté When the Heart Emerges Glistening (Blue Note/EMI Records 2011) a nejaktuálnější The Imagined Savior is Far Easier to Paint (Blue Note/Capitol/Universal Records 2014).

Všechna tři CD byla velmi vysoko oceněna kritikou i fanoušky a přinesla mu také několik vítězství o nejlepšího trumpetistu roku (např. Downbeat). Jeho hra na trubku je virtuózní, ale také plná emocí a procítěnosti. Dovede zahrát jemné lyrické pasáže, ale také ostrá postbopová sóla s neuvěřitelnou dravostí. Jeho hudba je fúzí moderního i postmoderního jazzu, zároveň kompozičně velmi originální a čerpající také z modálních experimentů Milese Davise a John Coltrana. Jeho kvartet se skládá z dalších fantastických hudebníků:

  • Ambrose Akinmusire – trp
  • Sam Harris – p
  • Harish Raghavan – b
  • Justin Brown – dr

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 5 Akce v MČ Praha 5

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Ambrose Akinmusire...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (738 metrů)

Restaurant a hotel NebozízekPraha (1 255 metrů)

Union Hotel PraguePraha (1 395 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (965 m)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (824 m)