Den duševního zdraví s Green Doors - Praha

Den duševního zdraví s Green Doors - Praha

Adresa:

Praha 8, Sokolovská 29, Ústavní 91

Termín: 10.10.2018
Vstupné:

zdarma

10říjen středa 13:00

Žánr: ostatní akceduševní zdraví relaxace diskuse divadlo tanec hudba zdarma


Oslavte s Green Doors světový den duševního zdraví ve středu 10.10.2018 PRAHA: V kavárnách a restauraci Green Doors proběhne speciální program na oslavu světového dne duševního zdraví. Cílem je přiblížit veřejnosti témata spojená s duševním zdravím, zkušenosti lidí s duševním onemocněním, možné způsoby prevence duševních onemocnění i aktivity organizace. Celý program na sebe navazuje, vstupné je zdarma.

Green Doors pomáhá lidem s duševním onemocněním najít ztracenou rovnováhu v důsledku duševní nemoci, provází je a podporuje v různých fázích zotavení. „Rádi bychom, aby se lidé (nejen) v tento den na chvíli zastavili, odpočinuli si a zamysleli se, co mohou pro sebe a svou duševní pohodu udělat. Chceme je podpořit v tom, aby se respektovali navzájem, více společně trávili čas, mluvili o svých pocitech a potřebách, naučili se zvládat stres z každodenního shonu“ dodává k programu ředitelka Green Doors, Mgr. Myroslava Bubela.

Ve středu 10. října od 13:00 bude v restauraci Mlsná kavka (Sokolovská 29, Praha 8) připravena relaxační zóna, kde si můžete odpočinout od každodenního shonu. Dostanete tipy, jak šetřit své duševní zdraví a také máte možnost si popovídat s člověkem se zkušeností s duševním onemocněním. V rámci projektu Čistá duše, budou v prodeji Smysluplné preclíky. Cena preclíku je 30 Kč a celá částka jde na podporu konkrétního člověka se zkušeností s duševním onemocněním.

Od 16:00 proběhne v kavárně V. kolona (areál PN Bohnice, Ústavní 91, Praha 8), panelová diskuze Fenomén slyšení hlasů. Věděli jste, že hlasy slyší zhruba 2 až 4 % populace? Jaký názor na to mají odborníci, a jak na to pohlíží sami lidé, kteří to zažívají? Diskuzí vás provedou MUDr. Jan Lorenc (psychiatr) a Adi Hasanbašić (terapeut, zakladatel skupiny Hearing Voices).

Kavárna Café Na půl cesty (park Na Pankráci, Praha 4) nabízí od 19:00 divadelní představení Tantehorse: Family Therapy / postapokalyptický kabaret. Přesah mezi žánry divadla, tance, performance a hudby. Představení zabývající se duševním onemocněním v kontextu paralelního svět nespoutané imaginace a umělecké intervence. Následuje diskuze s členy divadelního souboru a jako bonus si poslechnete DJ set Martina Tvrdého.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 8 Akce v MČ Praha 8

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Den duševního zdraví...

Výstaviště HolešovicePraha (3.2 km)

Vila LannaPraha (3.7 km)

Tyn Yard ResidencePraha (5 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Katedrála sv. Víta Katedrála sv. Víta Praha 1 (5.1 km)
Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (5.1 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (4.9 km)