Vladivojna La Chia

Vladivojna La Chia

Termín: 19.8.2018

19srpen neděle 19:30

Žánr: koncerty

Umělci: Vladivojna La Chia


Speciální koncert věnovaný ruské básnířce Anně Barkovové. S touto pozoruhodnou postavou ruské literatury se Vladivojna seznámila při práci na hudbě k celovečernímu filmu 8 hlav šílenství (režie Marta Nováková), který osobitým způsobem vypráví právě o životě Anny Barkovové.

Na netradičním písňovém soundtracku k filmu (vyšel na podzim loňského roku u Supraphonu), Vladivojna přearanžovala svou vlastní filmovou hudbu, otextovala ji básněmi Barkovové a přizvala ke spolupráci přední interprety z alternativních i popových světů (L. Dusilová, A. Langerová, L. Bílá, Kittchen, Oto Klempíř). Se svou kapelou (pětičlenným čtyřtriem) Vladivojna La Chia průběžně pracuje na přetavení celého spíš elektronicky laděného alba do podoby, které dominují akustické nástroje. Poprvé část skladeb zahráli na podzim 2017 na křtu desky 8 hlav šílenství v pražské La Fabrice. Jáchym Topol / spisovatel „Vladivojna La Chia je při vší své sdělnosti a otevřenosti naprosto svérázná a nepřehlédnutelná zpěvačka a hudebnice…Rozpohybovanou, pestrobarevnou show své kapely i častých hostů, ať už jde o hvězdy popu nebo avantgardy dirigovala s naprostou lehkostí.

Emoce, energie a sdělení, to je základ její hudby a pěveckého výrazu, který u nás snad nemá obdoby. Přičemž celý ten tryskající vulkán jejího hlasu a muziky, ač je sexy a proklatě současný, nezavání podbízivostí. Vladivojna La Chia je totiž originál a k tomu patří odvaha - laťku si nasadila pořádně vysoko.” Poslední z koncertů tematicky věnovanému albu 8 hlav šílenství proběhl v dubnu 2018 v Zrcadlové kapli v Klementinu v rámci předávání cen Rudolfa Medka. Tam Vladivojnu s nadšením objevila a doporučila ředitelka moderní sbírky Národní Galerie Milena Kalinovská.

Vladivojna byla za hudbu k filmu 8 hlav šílenství podruhé nominovaná na Českého lva a vydáním CD navázala na své úspěšné soundtracky k filmu Nevinnost nebo seriálu Až po uši. V rámci koncertu, který se uskuteční 19. srpna v Anežské zahradě v Praze, přečte úryvky z tvorby Anny Barkovové herečka Simona Babčáková. Během večera zazní jak písně z alba 8 hlav šílenství, tak také několik nově zhudebněných básní Barkovové v podání Vladivojny La Chia, ale i vzácných hostů, jejichž jména bude hudebnice postupně odtajňovat.

Nadžánrová umělkyně, tak by se ve zkratce dala označit Vladivojna La Chia, která působí jako textařka, zpěvačka a skladatelka. Mimo vlastní sólovou tvorbu skládá také hudbu pro film a divadlo. Hudbu složila například pro film...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Vladivojna La Chia

Tyn Yard ResidencePraha (411 metrů)

The Emblem HotelPraha (602 metrů)

ValentinskaPraha (697 metrů)