Baroko na bylinkovém panství Rochlov

Baroko na bylinkovém panství Rochlov

Adresa:

Rochlov, Rochlov 1

Termín: 29.7.2017

29červenec sobota 16:30

Žánr: festival


Na zámku v Rochlově (okres Plzeň-sever) budou v sobotu 29. července 2017 od 16:30 do 22:00 návštěvníci zažívat baroko všemi smysly.

Ochutnáte nejrůznější barokní dobroty ve stylu „v zámku a podzámčí“, nebudou chybět pokrmy zámecké kuchyně stejně jako obyčejnější jídla poddaných. Velkým tahákem je barokní ohňostroj, kterému předchází koncert barokní hudby Musica Braunensis.

Pro návštěvníky jsou také připravené prohlídky zámeckých prostor v dobových kostýmech a odborné přednášky na barokní témata. Nebude chybět ani dětský koutek pro nejmenší, projížďky na koni a řemeslný jarmark, který doplní barokní atmosféru.

Zámek je nejstarší součásti obce Rochlov, v barokní podobě s přilehlým parkem zde byl vystaven v roce 1711. Celý areál měl v průběhu doby různé využití, byl zde pivovar, konírna, školkařské závody a skleníky. Po celé věky byl centrem dění v obci. Za doby socialismu však po ztrátě majitele zpustl a z jednotlivých objektů se stala ruina.

V roce 2001 koupila rozpadající se zámek stavební firma Pegisan, která započala s jeho obnovou. Vstupné je dobrovolné. Akce je součástí Letního barokního festivalu a je finančně podpořena z dotace Plzeňského kraje. Bližší program a další informace jsou postupně zveřejňovány na www.mas-radbuza.cz.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Plzeňský kraj Akce v obci Rochlov

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Baroko na bylinkovém...

Relaxklub TřemošnáPlzeň (18.9 km)

Spa Hotel Löwenstein GarniKonstantinovy Lázně (20.5 km)

Vila VerunkaPlzeň (20.7 km)