Lukáš Kudrna absolvoval VŠUP obor ilustrace a grafika u profesora Jiřího Šalamouna a Juraje Horvátha. Vytvořil ilustrace do knih Bohumila Hrabala, Ivo Fencla i pro několik undergroundových básnických sbírek samizdatového nakladatelství Arkebuzna Art. V roce 2007 obdržel cenu v soutěži Grafika roku. Je autorem několika básnických sbírek, jejichž náklad byl okamžitě po vydání rozebrán, a zakládajícím členem hudebních vizionářských projektů Umbrtka a Quercus. Výrazná osobnost malby, kresby, grafiky, ilustrace a komiksu.

Maluji, protože musím. Musím malovat, abych se dostal z okovů. Do sfér, kde je vše intenzivnější. Narodil jsem se v Plzni na Slovanech v roce 1980, v porodnici, která se dnes již nechává spadnout. Chodím kolem ní každý den do hospody a vzpomínám. Teskním po starých časech funkcionalistické funkčnosti. Koukám na prastarou třešeň, která nese plody jako před třiceti lety. Začal jsem s malováním již jako dítě a jedny z mých prvních obrazů byly nástěnné fresky malované exkrementy. Po dobu mého dětství a dospívání se mi spojoval obraz s příběhem.

Po dobu Během studií jsem válčil s učiteli na středních i vysoké škole. A svojí neposlušností a vrozenou averzí k autoritám se tak nikdy nedočkal příslušného ohodnocení.

Lukáš Kudrna

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Lukáš Kudrna /...

Sweet HomePříchovice (9.7 km)

Sportpenzion PohodaPlzeň (10.7 km)

Vila VerunkaPlzeň (17.7 km)