Zahrádkářská a chovatelská výstava ve Svinčanech

Adresa:

Svinčany

Termín: 22.9.2018 23.9.2018

22zář - 23zář celý den

Žánr: výstavypro dětisoutěž


Podzimní zahrádkářská a chovatelská výstava ve Svinčanech se uskuteční již po 37. a jsou letos opět pod záštitou Ing. Václava Kroutila, člena rady pro životní prostředí, zemědělství a venkov. Výstavy jsou otevřeny v sobotu od 8 do 17 hodin a v neděli od 8 do 15 hod.

Na zahrádkářské výstavě (v Zahradnictví Kubelka) bude k vidění ovoce a zelenina zahrádkářů a pěstitelů, staré odrůdy jabloní a ovoce z ovocnářských firem (Sady Svinčany – Ing. Nevole, Sady Dostál a Sady Bílé Podolí). Budou k vidění odrůdy hroznů vinné révy z Kunětické hory (Ing. Jiří Sedláček), staré zemědělské nářadí, včelařská expozice, výstava jiřin (Zahradnictví Dahlia), ukázka světelného kořene a ptačí budky a krmítka (Lesy ČR - Týniště nad Orlicí).

V průběhu soboty a neděle bude probíhat doprovodný program, ve kterém v sobotu od 9:30 vystoupí Folklórní soubor Lipka, od 10:30 vystoupí mažoretky z Ronova nad Doubravou, v 11:00 Folklórní soubor Lipka, od 13:00 Orientální tance Shanelah, 13:30 mažoretky z Ronova nad Doubravou, ve 14:00 Shanelah - tanec s živým hadem a od 15:00 Vystoupení harmoniky a vozembouchu. V neděli od 9:00 přednáška na téma Odrůdy Svinčanského ovoce (Ing. Nevole) a od 10:30 přednáška Včely a zahrada (včelař Jiří Sláma). Ve 14:00 proběhne ocenění nejlepších výpěstků. V sobotu i v neděli budou připraveny soutěže pro děti o ceny, ukázka aranžování (aranžování do vlastních nádob). Stánkový prodej, občerstvení a parkoviště bude zajištěno.

Na chovatelské výstavě (v chovatelském areálu) bude k vidění okresní soutěžní výstava drůbeže, okresní soutěžní expozice zvířat mladých chovatelů, III. speciální výstava holubů texanů a mondenů s mezinárodní účastí, místní soutěžní výstava holubů a králiků, samostatná expozice okrasného ptactva, akvarijních ryb, prodej chovných zvířat, chovatelských potřeb, zařízení a krmiv, prezentace prací žáků ZŠ Choltice, ukázka zemědělských plodin a jejich využití, stánkový prodej regionálních produktů, ukázka a prodej dekoračních prvků do zahrady, prodejní výstava kaktusů a sukulentů, prodej houbových substrátů na jedlé houby, zahradní zeminy a vše pro pěstování žampionů a hlívy ústřičné (Jiří Václavík, Dolany) dále pak výstava a prodej zahradní a lesní techniky - firma LPS Svinčany. V sobotu zde od 13:00 vystoupí hudební skupina z Pardubic.

V neděli od 14:30 proběhne vystoupení mysliveckých trubačů a mažoretek, proběhne slavnostní předání pohárů a čestných cen vítězným chovatelům. V 15:00 bude následovat slavnostní ukončení výstavy. Tešíme se na Vaši návštěvu.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Zahrádkářská a...

Ubytování U PalukůChrudim (11.3 km)

Residence ArxChrudim (12.3 km)

Zámek Hostačov (Chateau Hostačov)Golčův Jeníkov (17.8 km)