Poznejte čarovnou Havaj s Jiřím Kolbabou

Poznejte čarovnou Havaj s Jiřím Kolbabou

Adresa:

Ostrava, Smetanovo nám. 8

Termín: 6.3.2018
Vstupné:

0

6březen úterý 16:00

Žánr: ostatní akce


Úterý 6. března v 16-17 hodin – Jiří Kolbaba: Očarovaná Havaj; DŮM KNIHY KNIHCENTRUM.cz Cestovatel a fotograf Jiří Kolbaba vyjíždí každý rok na expedice a poznávací cesty do nejodlehlejších oblastí světa. Z cest vozí textový a obrazový materiál, který pravidelně zpracovává do veřejných a mediálních projektů.

Populární je zejména jeho mnohaletý pořad na rádiu Impuls. V celosvětové kampani Keep walking byl Jiří Kolbaba zařazen do elitní skupiny cestovatelů a dobrodruhů. Jiří Kolbaba zaznamenává zajímavou formou detaily přírodních struktur a exotické tváře domorodců. Populární jsou především cestovatelovy besedy a diashow, stejně jako častá vystoupení v elektronických médiích. Populární je zejména jeho mnohaletý pořad na rádiu Impuls.

Je viceprezidentem Českého klubu cestovatelů. Očarovaná Havaj Vyprávění o nejkrásnější části Země lidí z pera legendárního cestovatele s fotografiemi Jiřího Kolbaby. Havaj, očarovaná Havaj, údajně nejkrásnější země světa, souostroví proslulé svými polynéskými obyvateli, melodickou hudbou, surfaři, obrovitými orchidejovými plantážemi a vulkány Mauna Keou a Mauna Loou, sopkami, které se tu rodí i dnes. Souostroví známé svými prý nejkrásnějšími plážemi světa – Waikiki a Kaanapali. Země snad s nejlepším podnebím planety. O všech těchto přiléhavých i falešných superlativech „očarované Havaje“ hovoří legendární český cestovatel a etnograf Miloslav Stingl. Na základě četných výzkumných cest odkrývá i ty tváře dějin a kultury této vzdálené tichomořské země, o nichž nemáme dosud tušení. Aktualizované vydání provází krásné ilustrace, autorovy dobové snímky a nádherné fotografie jednoho z nejznámějších současných cestovatelů a fotografů Jiřího Kolbaby.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Ostrava Akce v obci Ostrava

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Poznejte čarovnou Havaj...

Zámek ZábřehOstrava (4.5 km)

STING ApartmentsHavířov (10.8 km)

Zámeček Petrovice Karviná (20.3 km)