Richard Händl zná šedé eminence v české historii

Richard Händl zná šedé eminence v české historii

Adresa:

Ostrava, Smetanovo nám. 8

Termín: 3.5.2016
Vstupné:

0

3květen úterý 16:00

Žánr: ostatní akceknihy


úterý 3. května v 16.00, KNIHCENTRUM.cz DŮM KNIHY Ostrava Víte, kdo byl nejmladším a také nejsympatičtějším potomkem Karla IV. a jak dopadl? Která česká královna měla největší vliv na politiku? Kdo byl nejbohatším člověkem zemí Koruny české? Nebo proč udělali Přemyslovci dvakrát tu stejnou chybu? Nevíte?

Richard Händl vám to prozradí. V úterý 3. května se můžete těšit na besedu a autogramiádu v Domě knihy KNIHCENTRUM.cz. Kniha Šedé eminence v české historii se zabývá českými historickými osobnostmi, o kterých se v hodinách dějepisu mlčí. Ve své době to ale byly osoby důležité, neboť hýbaly českou politickou scénou, společenským děním, někdy i kulturou a často tím vším dohromady. Dnes jsou však většinou známy jen úzkému okruhu historiků.

Kniha obsahuje 18 kapitol – 18 příběhů významných, přesto málo známých postav české historie, doplněna je ilustracemi Jiřího Šorma. Richard Händl se narodil, žije a bude žít v Praze. Publicista historických zajímavostí, zpívající klavírista, moderátor, jachtař. Výrazný extrovert, ovšem velmi plachý. Milovník hospůdek. Účastník intelektuálních restauračních debat a hádek ve všech oborech. Z těch oborů od mládí preferuje historii. Vzdělává se v ní sám a má výhodu, že není hodnocen kantory, nýbrž čtenářskou veřejností.

Jak? To neví. Peněz je za to málo. Postupem doby publikoval ve většině periodik, ve kterých mají rubriku historie. Pochází z hudební rodiny a živit se hudbou je jeho povinnost i radost. Žije si báječně – a to ho baví. Má dceru Noru. Sbíráme víčka s E-vičkou na podporu Moravskoslezského spolku na ochranu zvířat. Jako Dům knihy KNIHCENTRUM.cz jsme spustili charitativní akci, díky které budeme dlouhodobě podporovat Moravskoslezský spolek na ochranu zvířat. Za darování většího počtu víček si můžete vybrat slevu na knihu či slevu v naší kavárně.

Během měsíce května se zúčastněte slosování o vstupenky do expozice Světa techniky v Ostravě. Po celý měsíc květen bude v Domě knihy KNIHCENTRUM.cz probíhat akce „Čím více KNIH nakoupíš, tím větší SLEVU máš“. Akce platí do 31. 5. 2016. Rezervujte si místo e-mailem rezervace.ostrava@knihcentrum.cz nebo telefonicky 607 082 029. Upozornění – 15 minut před začátkem akce rezervace propadají, dostavte se prosím včas! Sledujte nás na webu a FB: http://www.knihcentrum-ostrava.cz/news https://www.facebook.com/KNIHCENTRUMcz-D%C5%AFm-knihy-253392878145940/?fref=ts www.knihcentrum-ostrava.cz

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Richard Händl zná...

Zámek ZábřehOstrava (4.5 km)

STING ApartmentsHavířov (10.8 km)

Zámeček Petrovice Karviná (20.3 km)