David Vávra na cestě za architekturou

David Vávra na cestě za architekturou

Adresa:

Ostrava, Smetanovo nám. 8,

Termín: 12.4.2016
Vstupné:

0

12duben úterý 15:00

Žánr: ostatní akceknihy


úterý 12. dubna v 15.00, KNIHCENTRUM.cz DŮM KNIHY Ostrava Architekt a herec Divadla Sklep David Vávra je známý například jako žasnoucí architekt ze seriálu Šumná města. Podílel se na pražské výstavě Šumná a bezbranná, která prezentovala smutně zanedbané domy našich měst. V úterý 12. dubna máte možnost setkat se s ním osobně.

Kam nás zavede v novince Tři cesty za architekturou? Podnikneme s ním cestu za základy naší kultury – do Řecka, cestu do země zaslíbené – do Izraele a nakonec cestu za zázrakem nové civilizace Latinské Ameriky. Originální kresby vznikly nejen během autorových soukromých výletů, ale především během natáčení televizního seriálu Šumné stopy.

Nejedná se však pouze o obrazovou knihu. Každá kresba je doprovázena stručnými a hutnými popisky a některé kresby jsou doplněny drobným veršem, v němž je koncentrována celá podstata architektonického historického zastavení. Akad. arch. David Vávra - tvůrčí architekt, absolvent Školy architektury při AVU (1984).

Zákládající člen divadla Sklep, filmový a divadelní herec, scenárista, scénograf, básník, průvodce a spoluautor naučně-populárních televizních seriálů o moderní architektuře – Šumná města (mapující moderní architekturu měst a městeček Čech, Moravy a Slezska) a Šumné stopy (odkaz českých architektů ve světě). Pracuje ve vlastním architektonickém ateliéru, v němž vznikla řada pozoruhodných realizací interiérů (např. restaurace divadla Akropolis získala zvláštní cenu Interiér roku 1994, Městská knihovna Hradec Králové), rodinných domů v okolí Prahy a rekonstrukcí divadel (Dobeška, Švandovo divadlo na Smíchově, Městské divadlo Kladno).

Sbíráme víčka s E-vičkou na podporu Moravskoslezského spolku na ochranu zvířat. Jako Dům knihy KNIHCENTRUM.cz jsme spustili charitativní akci, díky které budeme dlouhodobě podporovat Moravskoslezský spolek na ochranu zvířat. Za darování většího počtu víček si můžete vybrat slevu na knihu či slevu v naší kavárně.

Během měsíce dubna se zúčastněte slosování o vstupenky do Staré arény. Po celý měsíc duben bude v Domě knihy KNIHCENTRUM.cz probíhat akce „Čím více KNIH nakoupíš, tím větší SLEVU máš“. Akce platí do 30. 4. 2016. Rezervujte si místo e-mailem rezervace.ostrava@knihcentrum.cz nebo telefonicky 607 082 029. Upozornění – 15 minut před začátkem akce rezervace propadají, dostavte se prosím včas!

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Ostrava Akce v obci Ostrava

Podobné akce

Ubytování v okolí akce David Vávra na cestě...

Zámek ZábřehOstrava (4.5 km)

STING ApartmentsHavířov (10.8 km)

Zámeček Petrovice Karviná (20.3 km)