O ptáku Ohniváku a lišce Ryšce

O ptáku Ohniváku a lišce Ryšce

Adresa:

Opava, Horní náměstí 13

Termín: 16.12.2020

16prosinec středa 17:00

Žánr: divadlohudební pohádka muzikál rodina pro děti Opava


Operní soubor uvede 16. prosince od 19 hodin premiéru pohádky O Ptáku Ohniváku a Lišce Ryšce. Hudební pohádku pro malé i velké napsal mladý skladatel Petr Opava na texty a scénář Anežky Janátové na motivy pohádky Karla Jaromíra Erbena (1811–1870). Autor slavné Kytice, zaznamenával pohádkové příběhy, které mu vyprávěli lidé žijící na venkově v Čechách. V pohádkách byl ovlivněn německými romantiky bratry Grimmovými. Pohádka Pták Ohnivák a liška Ryška je součástí pohádkové knihy České pohádky, v níž najdeme i další známé pohádky, jako např. Jabloňová panna, Otesánek, Tři zlaté vlasy děda Vševěda, Zlatovláska.

Pohádkový svět vás zve do světa fantazie. Tři královští synové hledají Ptáka Ohniváka, který krade v jejich zahradě zlatá jablka. Setkávají se s Liškou Ryškou, která je podrobí zkoušce, z níž vychází vítězně nejmladší princ. Závist bratrů nezůstane bez odezvy. Ale nebudeme prozrazovat další děj krásné pohádky, ve které ještě sehrají svou roli Kůň Zlatohřívák a Princezna Zlatovláska. Těšíme se na vás v našem divadle.

„Chcete-li, aby vaše děti byly chytré, čtěte jim pohádky. Chcete-li, aby byly ještě chytřejší, čtěte jim více pohádek.“ (Albert Einstein). 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla v Ostravě Akce v obci Opava

Podobné akce

Ubytování v okolí akce O ptáku Ohniváku a...

Zámek ZábřehOstrava (28.4 km)

Wellness Hotel AbácieNový Jičín (39.5 km)

STING ApartmentsHavířov (41 km)