Výročí sametové revoluce v Opavě

Výročí sametové revoluce v Opavě

Adresa:

Opava, různá místa

Termín: 17.11.2023
Vstupné:

zdarma

17listopad pátek 10:00

Žánr: ostatní akce17. listopad historie oslavy hudba rodina děti výstava lampionový průvod sametová revoluce zdarma Opava


Sedmnáctý listopad se zapsal do historie jako Den boje za svobodu a demokracii. Každoročně si město tento den připomíná pietním aktem u Památníku obětem totalitních režimů, a to v 10 hodin na náměstí Slezského odboje.

Další program v podobě lampionového průvodu začíná krátce po 17. hodině, kdy průvod vychází z Horního náměstí a dále pokračuje kolem spořitelny do Dvořákových sadů, sadů Svobody a po Ostrožné ulici poté zamíří zpět. Průvod doprovodí bubenické seskupení Stanislava Bartuska a desítky figurín živých soch pohádkových bytostí v podání studentů Slezského gymnázia ve spolupráci se Slezským divadlem.

Pokud si děti chtějí do průvodu přinést lampion vlastnoručně vyrobený, rádi jim s tím pomohou ve Středisku volného času na Jaselské ulici. Od 14.30 do 16.30 hodin tady bude otevřena dílnička, kde bude za poplatek připraven potřebný materiál včetně svíček a lampionových tyčí.

VÍCE INFORMACÍ ZDE

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Opava Akce v obci Opava

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Výročí sametové...

Zámek ZábřehOstrava (28.9 km)

Wellness Hotel AbácieNový Jičín (39.7 km)

STING ApartmentsHavířov (41.5 km)