Petr Hrubeš

Petr Hrubeš

Adresa:

Havířov, Dělnická 18

Termín: 18.4.2019 13.6.2019
Vstupné:

zdarma

18dub - 13čer celý den

Žánr: výstavy


Výstava v Galerii Krystal uvádí Hrubešovy fotografie použity na plakáty k divadelním představením Divadla Petra Bezruče. Autor se věnuje především portrétní fotografii a úzce spolupracuje s manželkou fotografkou Ditou Pepe.

„Inspiruje mne Ostrava, kontrasty, industriál, špína a prach,“ uvádí autor vystavovaných fotografií Petr Hrubeš. Fotograf, jenž je celoživotně fyzicky i pocitově spjat s Ostravskem. Je autorem řady portrétních a reklamních fotografií a videoklipů, také realizoval mnoho televizních projektů a dokumentů. Dlouhodobě spolupracuje s Divadlem Petra Bezruče v Ostravě, pro které vytvořil řadu portrétů vystupujících herců tohoto výjimečného souboru. Hrubeš je stejně tak autorem všech uveřejněných plakátů tohoto divadla počínaje rokem 2006 hrou Zběsilost v srdci až do současnosti. Grafiku plakátů a vizuálů divadla za toto období vytvářeli postupně Katka Wewiorová, Lukáš Horký a momentálně Jan Kulich.

Zajímavostí je, že autorem jediného plakátu, který za toto období nafotil někdo jiný, se stala Dita Pepe a to ke hře Bluesmeni. Pepe je Hrubešova žena, s níž úzce spolupracoval na sériích fotografií, mezi které patří Autoportréty, Slečny, Intimita. Nyní spojili síly na práci vizuální proměny Janáčkovy filharmonie v Ostravě. Petr Hrubeš se narodil v listopadu roku 1975 v Havířově, kde také vystudoval Gymnázium J. A. Komenského. V roce 1998 absolvoval Institut tvůrčí fotografie FPF na Slezské univerzitě v Opavě. Po studiu a civilní službě v sociálním zařízení Betezda v Komorní Lhotce, kde mimo jiné zažil velmi inspirativní fotografické období, se stal fotografem a posléze kameramanem na volné noze.

Velký dík za podporu, realizaci a spolupráci patří Divadlu Petra Bezruče v Ostravě. Samostatné výstavy • 2000 - Rodinné portréty, Galerie Sokolská , Ostrava • 2005 - Bodysofa (s Ditou Pepe), Galerie Artistů, Brno • 2005 - Módní fotografie (s Ditou Pepe), Galerie Opera, Ostrava • 2009 - Bodysofa (s Ditou Pepe), Palais Rameau, festival: LES TRANSPHOTOGRAPHIQUES, Lille (Francie) • 2011 - Výstavka (s Ditou Pepe), Galerie Fiducia, Ostrava • 2014 - Obscura, divadlo Aréna, Ostrava • 2016 - Bezruči v Myronu, Galerie Opera • 2017 - Respondenti, Galerie Kupé, Opava Ocenění • 2003 - 1. cena Czech Press Photo 2003 s Ditou Pepe, za soubor v kategorie umění Bodysofa pro návrháře Pavla Ivančice

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Petr Hrubeš

STING ApartmentsHavířov (902 metrů)

Zámek ZábřehOstrava (14.1 km)

Zámeček Petrovice Karviná (15.8 km)