MENU: Julinko (IT), Black Heart (AT)

MENU: Julinko (IT), Black Heart (AT)

Adresa:

Hradec Králové, Pospíšilova 281

Termín: 24.3.2018
Vstupné:

100 Kč

24březen sobota 21:00

Žánr: koncerty


“Oscilace mezi dávnými melodiemi a znepokojivými deformacemi, smrtící romantika ze severovýchodu: mlha a zlato, indigo, amaranth a šedá, a pak jen černá černá černá.”  Těmito slovy prezentuje svoje současné hudební vize Giulia Parin alias Julinko.

Současná pódiová podoba projektu italské umělkyně a hudebnice nyní usazené v Benátkách je jednočlenná. Na Bandcampu si již nyní můžete poslechnout její poslední hudební počin ASH ARH (oficiálně vyjde až v květnu tohoto roku). Pryč je minulost pražské rezidence, debutového alba Hidden Omen (Stoned to Death, 2015), předskakování kultovním Xiu Xiu a frenetického koncertování s Carlo Veneziano. Album Sweet Deamon (2016) završilo tuto etapu.

Julinko je nyní zvukově prostší, syrovější, naléhavější. Mystika a zvuková psychadelie výrazně prostupuje aktuální tvorbu a atmosféra aktuální nahrávky vyvolává reminiscence například na ranou PJ Harvey. Toto srovní je však pejorativní. Tvorbu Julinko totiž jako vždy není snadné žánrově zařadit. Ambient, post-rock, songwriterství? Určitě. Ve struktuře jednotlivých skladeb balancuje mezi písní a hudební abstrakcí v emocionální a náladové kombinaci uvedeného. ASH ARH, se kterým se představí v Hradci Králové, je ve skutečnosti stejně pestré jako místa vzniku této nahrávky - benátská laguna, krajina v okolí Trevisa nebo třeba Jindřichův Hradec. Žádná nekonečná stopáž. Hudba Julinko se zjeví se a zase zmizí. Buďte u tohto.

Black Heart je darkpopové alterego vídeňské skladatelky a zpěvačky Coriny Cinkl. Ta dříve působila jako vokalistka, skladatelka a producentka v mnoha projektech mezi než patří Ghost actor, Black egg, Normotone, Oppenheimer MK II či Collapsing new people, napojené na berlínské vydavatelstvím aufnahme + wiedergabe či barcelonské Unknown Pleasure records.

Ve svém sólovém projektu, jehož debutová deska All is Lost vyšla v roce 2016 na Underwaves records, uplatňuje všechny svoje schopnosti zkomponovat a interpretovat silně melodické skladby v duchu dark wave s odkazy na post-punk i strukturu folkových písní. Do éterického a elektronického hávu svojí hudby uhrančivě vetkává osobní dlouhodobou facinaci řeckou mytologií a fatální tragičnost jejich postav či patřičně zromantizovaná temná zákoutí lidské duše.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Hradec Králové Akce v obci Hradec Králové

Podobné akce

8červen sobota 15:00

16květen čtvrtek 09:00

Hradecký slavík

, Československé armády 300 Koncert

18květen sobota 19:00

Ubytování v okolí akce MENU: Julinko (IT),...

Restaurace Evergreen Nové AdalbertinumHradec Králové (899 metrů)

Ubytování U PalukůChrudim (29.4 km)

Residence ArxChrudim (29.5 km)