Přejít na stránky Ticketpro.cz

Prago Union

Adresa:

Špindlerův Mlýn, Lyžařská 123

Termín: 26.12.2013

26prosinec čtvrtek 01:00

Žánr: koncertyhiphophip hop


Skupinu Prago Union založili roku 2002 dva bývalí členové skupiny Chaozz - rapper Kato (dříve Deph) a DJ Skupla. Na koncertech vypomáhal MC Děděk[2] (dříve 6 polnic) a DJ Bufe.

V roce 2005 vydalo Prago Union první vinyl singl “Gold Chain Mew-Zick II / Verbální atentát” a později i debutové album HDP – Hrubej domácí produkt, na kterém se objevili i zahraniční hosté, jako Masta Ace, Planet Asia, EdO G, KutMasta Kurt a Dendemann. Videoklip na skladbu „Zvyřátka“ byl oceněný na Golden Awards ve Švýcarsku. Po sérii koncertů HDP se kapela postupně vytrácela z dosahu fanoušků a jediné, co se kolem ní vznášelo, byly různé fámy ohledně nalomeného zdraví a pohnutých osudů členů kapely.

Všechny tyto fámy byly vyvráceny, když kapela v roce 2010 vydala své 5 let očekávané druhé album Dezorient Express. To bylo kritiky velmi dobře přijato a získalo cenu Anděl v kategorii Hip hop & r'n'b. S vydáním desky kapela vyrazila na turné, na kterém od května do prosince 2010 stihla 53 koncertů, na kterých hrála pro více než 50.000 lidí. V Listopadu 2010 měl pak premiéru projekt Prago Union s živou kapelou Livě Band. Pouze na těchto koncertech se dalo sehnat album Metronom. Kato ho však poté umístil volně ke stažení na oficiální stránky kapely[4].

Zkrátka a dobře, kapela Prago Union nemá při vší skromnosti v současném domácím hiphopu konkurenci. Úspěch slaví opravdu na všech frontách, daří se jí na co sáhne a navíc jako jediná dokáže se svým programem oslovit jak zapřisáhlé hiphopery, tak stejně zapřisáhlé odpůrce hiphopu. A při tom všem zůstává stále svojská, prostě Prago, pyčo, chápeš?

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Královéhradecký kraj Akce v obci Špindlerův Mlýn

Podobné akce

8červen sobota 15:00

16květen čtvrtek 09:00

Hradecký slavík

, Československé armády 300 Koncert

18květen sobota 19:00

Ubytování v okolí akce Prago Union

Rokytka SnowhouseRokytnice nad Jizerou (9.5 km)

Vraní boudaPec pod Sněžkou (9.5 km)

Sport hotel Bellevue K-180***Harrachov (13.8 km)