MENU: Dame Area (ESP/IT), Futuro de Hierro (ESP)

MENU: Dame Area (ESP/IT), Futuro de Hierro (ESP)

Adresa:

Hradec Králové, Pospíšilova 281

Termín: 6.6.2018
Vstupné:

100 Kč

6červen středa 20:00

Žánr: koncerty


Syrový zpěv, nervní beaty, naléhavá energie. To je stručná charakteristka nového postindustriálního dua Dame Area z Barcelony. Silvia Konstance a Viktor L. Crux zcela otevřeně přiznávají svoji inspiraci v hudebních projektech jakou jsou Coil, Suicide, Franco Battiato či Gary Numan. Dame Area vycházejí z úrodné umělecké scény katalánské metropole a hlásí se k estetice industriálu, svobodě tvorby a uměleckému undergroundu. Činí tak s pomocí kmenových rytmů, hypnotických kláves, onirických zvuků a tajuplných vokálů.

Viktor Lux Crux je klíčovou postavou postindustrální barcelonské scény jako hudebník, producent a spoluzakladatel labelu Màgia Roja. Má za sebou stovky koncertů v Evropě i USA pod svým současným ateregem Futuro de Hierro nebo s předešlým projekty Ordre Etern a Qa'a. Jeho hudebními spolupracovníky byli například Jochen Arbeit (Einstürzende Neubauten), Nurse With Wound, Paddy Shine či Chris Haslam (Gnod).

Jako Futuro de Hierro mísí hudební dědictví Esplendor Geometrico či Throbbing Gristle s drtivou silou Swans nebo raných Laibach. Nihilismus žánrů však překonává zvláštní kompozicí skladeb, ve kterých se propojuje hudební současnot i budoucnost. Jeho živá vystoupení jsou vnitřním prožitkem rytmizace zpětné vazby, dynamiky a hluku. Nejnovější album Un Paso en el Vacío (2017) vyšlo na domovském labelu Màgia Roja a souběžně i respektovaných Opal Tapes.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Hradec Králové Akce v obci Hradec Králové

Podobné akce

8červen sobota 15:00

16květen čtvrtek 09:00

Hradecký slavík

, Československé armády 300 Koncert

18květen sobota 19:00

Ubytování v okolí akce MENU: Dame Area...

Restaurace Evergreen Nové AdalbertinumHradec Králové (899 metrů)

Ubytování U PalukůChrudim (29.4 km)

Residence ArxChrudim (29.5 km)