Muzejní noc - Muzeum Vyškovska

Muzejní noc - Muzeum Vyškovska

Adresa:

Vyškov, náměstí Čsl. armády 475/2

Termín: 24.5.2019
Vstupné:

zdarma

24květen pátek 16:00

Žánr: ostatní akcemuzejní noc historie netradiční prohlídky děti rodina dny otevřených dveří zdarma


Zveme Vás na XV. vyškovskou muzejní noc
Vstup zdarma! Zveme Vás na prohlídku našich stálých expozic, právě probíhajících výstav a také k návštěvě zámeckého sklepení.

Ve stálých expozicích Pravěk, Středověk, Vyškovsko do roku 1850, Expozici k životu a dílu Aloise Musila a ve výstavě Velké prádlo v Zámecké komoře proběhne v podání dějepisného kroužku ZŠ Nádražní 5, Vyškov kostýmovaný výklad s úkoly muzejního kvízu, a to v 16:30, 17:00, 17:30, 18:00 a 18:30 hodin.

Dále jsme připravili pestrý kulturní program na nádvoří zámku, kde jako první tradičně vystoupí národopisný soubor Klebetníček, dále Komedianti na káře zahrají pohádkové představení Princ Nebojsa aneb žonglérská pohádka a předvedou představení Komedianti s flašinetem, skupina historického šermu ARMET bude mít dvě vystoupení před zámkem a večer jedno v zámeckém sklepení. Vrcholem večera bude skvělá světelná show skupiny ILUMIA.

Pro děti máme připraveny tvořivé dílny, které budou probíhat v expozici Vyškovská lidová keramika ve 3. podlaží zámku: Výtvarná dílna pro šikovné děti s muzejní pedagožkou, pravěká dílna s naší archeoložkou a přírodovědná laboratoř, ve které si můžete s naším přírodovědcem ověřit svoje znalosti z přírodovědy.

Navíc máme ještě pro děti připravené oblíbené malování na obličej. A samozřejmě nebude chybět ani muzejní kvíz o zajímavé ceny.

Zájemci s vlastní dopravou se mohou zajet podívat do Muzea Nadace Letecké historické společnosti Vyškov, které si mohou prohlédnout také zdarma od 15:00 do 20:00 hodin. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Muzejní noc - Muzeum...

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (21 km)

Restaurace a hotel OlbergBlansko (24.6 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (25.9 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...