Pendler (at) - koncert / Tomáš Vtípil - poslechový pořad

Pendler (at) - koncert / Tomáš Vtípil - poslechový pořad

Termín: 10.4.2016

10duben neděle 19:00

Žánr: koncertyrockfolkelektrofilm


PENDLER (AT) Skupina Pendler vznikla v roce 2005 ve Vídni. Hlavní myšlenkou bylo efektivně skombinovat schopnosti jednotlivých členů - tedy performance, hudební žánry weir folk nebo post-rock ale i videoart. Pendler zatím vydali tři alba - minulé You come to me (2006) a We went from destruction (2009) následovala v loňském roce deska Hey Transistor!, kterou přijedou odprezentovat do Brna.

Skupinu tvoří videoumělkyně a performerka Sabine Marte (působila ve feministické elektro formaci SV Damenkraft), kytarista Markus Marte a multiinstrumentalista Oliver Stotz (prošel kapelami Ground/Lift, Gustav, Le Charmant Rouge, známý mj. i jako programátor speciálních hudebních softwarů).

Ve své hudbě trio spojuje principy elektronické hudby, postrocku a psychedelie. Melodie tajemně zahalené v kytarových plochách, klávesové vyhrávky a decentní beaty ve spojení s nečekaně průzračným zpěvem zde neklidně pozvolna plynou s gradující intenzitou.

Plnohodnotnou součástí jejich tvorby je také její vizuální část, někdy se obrazy s hudbou trojice doplňují, někdy se přou ale vždy jde o součást jednoho společného, neokázale originálního a jímavého celku. Pendler nijak neskrývají svůj svérázný smysl pro humor a hravost, která se dostává na povrch oproti jiným postrockovým formacím velmi často a hlavně ku prospěchu věci. Cítit za temnými postrockovými opary ironický úsměv je skutečné oživení.

https://pendler.bandcamp.com/album/hey-translators http://pendler.klingt.org/ ~~~

TOMÁŠ VTÍPIL Tomáš Vtípil bývá nejčastěji označován jako výrobce hluku, skladatel filmové a scénické hudby, performer; často spolupracuje s nejrůznějšími hudebními uskupeními napříč hudebními žánry (DG 307, Urband, [che]).

Ale jakkoli může tenhle výčet znít rozmanitě, v pojetí Tomáše Vtípila všechno představuje objevování vnitřní jednoty. V rámci nedělní akce představí poslechový pořad se skladbami, které ho ovlivnili v jeho tvorbě (tzv. S(o)unday mixtapes). http://www.vtipil.cz/ https://soundcloud.com/tom-vt-pil-1 ~~~

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Pendler (at) - koncert /...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (17.3 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (22.1 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (22.4 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...