Správně, proč by pár starých sádelnic jako my nemělo mít trochu legrace. Počkejte, skočím pro víno.

Česká populace stárne. V časech rekordní zaměstnanosti hrozí čím dál tím většímu počtu lidí budoucí nezaměstnanost (stroje). Jak využít léta oddechu? Stará se vůbec společnost o své znavené a vysloužilé? Jak stárnou herci? Dá se uhrát čilost?

Důchodkyně Greta, Erna a jejich služebnice Marjánka na konci svých propracovaných životů. Seschlá těla u stolu a jediná svobodná činnost, kterou lze provozovat bez omezení: mluvení. Dialog se mění v monolog a soucit byl kolektivně spláchnut do záchodu. Jak se zabavit? Kam se pohnout? Je vůbec potřeba někam chodit? Obraz odstrkované vrstvy společnosti, interiér domácí defektní demokracie. Každý má právo na svou smrdutou historku!

Návrat triumfální debutové komedie bouřliváka Wernera Schwaba (1958–1993) na českou scénu. „Kolosální lhář“ z rakouského Grazu znovu v akci.

 

Premiéra: 1. června 2019
Autor: Werner Schwab
Režie: Kamila Polívková
Scéna: Antonín Šilar
Kostýmy: Anna Chrtková
Dramaturgie: Viktorie Knotková

Obsazení:

  • Erna - Marie Ludvíková
  • Greta - Monika Maláčová j.h.
  • Marjánka - Kamila Valůšková
  • Heřman Červ - Mark Kristián Hochman

 

V rodné Praze strávil svá léta žákovská a studentská. Po maturitě na střední škole byl v roce 1965 přijat na Janáčkovu akademii múzických umění, kde absolvoval v roce 1969 rolí Jaga v inscenaci Shakespearova Othella v režii...
Narodila se 23. 4. 1976 v Brně. Absolvovala Gymnázium Brno, třída Kapitána Jaroše. Na střední odborné škole v Šumperku vystudovala herectví. V roce 1997 získala angažmá v brněnském divadle Sedm a půl. V HaDivadle je od roku...
Narodil se 30.12.1994 v Lounech Svou premiéru v HaDivadle měl už v dubnu 2017, kdy si zahrál roli Šprýmaře v inscenaci Síla Zvyku, režie Jana Horáka a Michala Pěchoučka. V roce 2018 absolvoval na JAMU a nastoupil do souboru HaDivadla.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Prezidentky

Restaurace a hotel OlbergBlansko (16.1 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (20.9 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (21.4 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...