Eric Clapton Tribute with Cliff Stevens (Can)

Eric Clapton Tribute with Cliff Stevens (Can)

Adresa:

Brno, Minská 15

Termín: 14.12.2018
Vstupné:

290 Kč

14prosinec pátek 20:00

Žánr: koncertykoncerty


V pátek 14.12.2018 zavítá do Mersey celosvětově ceněný Eric Clapton Tribute band v čele se slavným bluesovým kytaristou Cliffem Stevensem. Zážitek z koncertů této skupiny je téměř k nerozeznání od originálu, a proto pravidelně vyráží na evropskou a severoamerickou tour.

Cliff Stevens, původem z Kanady, se věnuje hudbě profesionálně více než 35 let. Jako většina bluesových kytaristů, strávil také on většinu kariéry po boku mnoha kapel a okusil si hraní jak před 14 000 diváky na International Jazz Festivalu v Montrealu, tak před 14 opilci v městečku Moose Jaw. Mezi jeho největší vzory a zdroje inspirace patřili hlavně Johnny Winter a samotný Eric Clapton. Nejkrušnější období kariéry si prožil na přelomu 70. a 80. let, kdy koncertoval dlouhé měsíce 6 dní v týdnu. Aby vše ustál, kombinoval hojně alkohol s drogami. Náročný životní styl si ovšem vyžádal svou daň a Cliff si musel dát pauzu od hraní a koncertování. Od roku 82 do 85 se tedy živil jako taxikář v Torontu. Během té doby se navíc vrátil na vysokou školu a dokončil magisterské studium v oboru Music and Education. Zde si rozšířil hudební obzory a kromě bluesu pronikl naplno i do jazzu.

Stevensova sólova kariéra nabrala na obrátkách od roku 1998, kdy vydal dvě písně Said the Wrong Thing a Crying My Heart Out, které se objevily na kompilačním CD s názvem Preservation Blues Review. 2009 vydává svoje debutové album pojmenované jednoduše Cliff Stevens, které v hitparádě New CD chart strávilo 18 měsíců v TOP 100. Na albu je 15 písní a prestižní Gala Lys Blues jej dokonce nominovala na album roku. Real Blues Magazine zařadil album do 10 nejlepších v Kanadě vydaných toho roku a samotného Stevense do 10 nejlepších bluesových kytaristů. Píseň Don’t Walk Away z téhož alba byla navíc nominována na nejlepší originální píseň.

Se svým precizním kytarovým i hlasovým projevem je považován za nejlepšího interpreta Claptonových písní. Loni Stevens nahrál svoje druhé sólové album Grass Won’t Grow, jehož písně nám přijede představit.

Předprodej v sítích Ticketpro, Ticketportal, Ticketart a prostřednictvím služeb Goout a Smsticket.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Eric Clapton Tribute...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (15.1 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (19.7 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (20.8 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...