Julian Rachlin

Julian Rachlin

Adresa:

Český Krumlov, Na Dlouhé zdi 178

Termín: 28.7.2017
Vstupné:

490

28červenec pátek 19:30

Žánr: festivalsoutěž


Julian Rachlin patří už čtvrtstoletí k nejzajímavějším postavám nejen klasické hudební scény. Své hudební obzory stále rozšiřuje – je nejen vynikajícím houslistou, ale i skvělým hráčem na violu a také stále respektovanějším dirigentem.

Tento všestranný muzikant, jehož Světové ekonomické fórum jmenovalo Mladým globálním leaderem a UNICEF zase Velvyslancem dobré vůle, úzce spolupracuje s mnoha prestižními orchestry a dirigenty. Jeho nahrávky stěžejního houslového repertoáru jsou jednohlasně vyzdvihovány kritikou.

Už dvanáct let stojí v čele mezinárodně proslulého festivalu „Julian Rachlin & Friends“ v chorvatském Dubrovníku, což je platforma kreativních projektů, na nichž se podílejí přední hudebníci a herci. Julian Rachlin se narodil roku 1974 v Litvě a v roce 1978 jeho rodina emigrovala do Vídně. Na Vídeňské konzervatoři studoval hru na housle pod vedením Borise Kuschnira a chodil na soukromé hodiny k Pinchasu Zukermanovi. Přes noc se proslavil získáním ocenění „Mladý hudebník roku“ na soutěži Eurovision v roce 1988 v Amsterdamu. Ve věku dvanácti let se stal nejmladším sólistou, který kdy hrál s Vídeňskou filharmonií.

Od roku 1999 vyučuje hře na housle na vídeňské konzervatoři. Hraje na vzácné housle „ex Liebig“ Stradivari z roku 1704, zapůjčené nadací Angeliky Prokoppové. Mezi Rachlinova nedávná angažmá patří vystoupení s Mnichovskou filharmonií a Lorinem Maazelem, Mariinským orchestrem a Valerijem Gergijevem, Londýnskou filharmonií a Andrejem Borejkem, Bavorským státním orchestrem a Zubinem Mehtou a Kirillem Petrenkem, a také s Filharmonickým orchestrem s Vladimirem Ashkenazym. Jako dirigent vedl mimo jiné Českou filharmonii nebo Izraelskou filharmonii.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Julian Rachlin

Villa GallistlČeský Krumlov (411 metrů)

Wellness Pension AmetystČeský Krumlov (507 metrů)

Vila JohankaČeský Krumlov (774 metrů)

Doporučené akce na jihu Čech

Akce na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Státní hrad a zámek Český Krumlov Státní hrad a zámek Český Krumlov Český Krumlov (349 m)
Klášter Zlatá Koruna Klášter Zlatá Koruna Zlatá Koruna (6.5 km)