Jiří Suchý, Jitka Molavcová a orchestr divadla Semafor

Jiří Suchý, Jitka Molavcová a orchestr divadla Semafor

Adresa:

České Budějovice, Senovážné náměstí 2

Termín: 1.11.2016

1listopad úterý 19:00

Žánr: koncertypopblues


Jedna z velkých osobností české kultury, Jiří Suchý, se představí 1. listopadu v Metropolu za doprovodu orchestru divadla Semafor pod vedením Jiřího Svobody. Společně s jeho dlouholetou kolegyní Jitkou Molavcovou nás pozve do zlaté éry Semaforu.

V programu zazní všechny známé písničky, jako např. Pramínek vlasů, Klokočí, Blues pro tebe, Lípa zelená, Marnivá sestřenice a další. Jiří Suchý, polovina z autorské dvojice Suchý & Šlitr, je znám především jako zpěvák, textař, herec. Divadlo, které založil právě s Jiřím Šlitrem, se stalo v šedesátých letech kultovní scénou české kultury a na vstupenky na představení se stály stometrové fronty.

Většina písniček napsaná autorskou dvojicí S&Š zlidověla a dodnes se mnozí interpreti české popmusic k jejich odkazu hlásí. Jitka Molavcová nastoupila do Divadla Semafor v roce 1970, stala se jednou ze semaforských „girls“, kde zpočátku zpívala v originále zejména francouzské šansony. Hlavní role přišla ve Smutku bláznivých panen a ve hře Faust v ní Suchý definitivně našel jevištního partnera, od té doby tvoří nerozlučnou uměleckou dvojici. Nejslavnější je samozřejmě spojení Jonáš – Melicharová.

Tímto zveme všechny, kteří mají rádi humor a písničky geniální autorské dvojice na tento jedinečný koncert. Ceny vstupenek 290, 330, 350 a 390 Kč. Začátek předprodeje vstupenek 2. května.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - České Budějovice Akce v obci České Budějovice

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Jiří Suchý, Jitka...

Spa Hotel Vita ****České Budějovice (1 044 metrů)

Wellness Hotel DiamantHluboká nad Vltavou (9.2 km)

Relax Park TřeboňTřeboň (19.9 km)

Doporučené akce na jihu Čech

Akce na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Klášter Zlatá Koruna Klášter Zlatá Koruna Zlatá Koruna (15.2 km)
Penzion Kamínek Penzion Kamínek Nové Hrady (31.5 km)