Anifilm 2014

Anifilm 2014

Adresa:

Třeboň

Termín: 6.5.2014 11.5.2014
Vstupné:

150 - 500 Kč

6kvě - 11kvě celý den

Žánr: festivalpro dětisoutěžfilmdětské


Mezinárodní festival animovaných filmů ANIFILM, který představí to nejlepší z domácí i zahraniční animované tvorby. Jako vždy nejaktuálnější trendy uvidí diváci ve filmech z mezinárodních soutěží, které se letos vedle soutěží celovečerních a krátkých filmů rozrostly i o mezinárodní soutěž filmů studentských.

Nesoutěžní část festivalu přináší retrospektivy významných osobností, kurátorské výběry, prezentace a přehlídky současné filmové a televizní tvorby pro dospělé i dětské diváky. ANIFILM diváky seznámí s totální animací, tvorbou Zdeňka Smetany, který obdrží cenu za celoživotní dílo, s oblíbenými filmy Sylvaina Chometa, svou tvorbu osobně uvede nejen legendární animátorka Caroline Leaf, ale například i Maria Procházková nebo Galina Miklínová. Režisér Haiyang Wang představí nezávislou čínskou tvorbu a také se diváci můžou těšit na půlnoční filmová překvapení, evropské filmy nominované na cenu Cartoon d´Or nebo přehlídku loňských nejúspěšnějších „celovečeráků“. Ulice Třeboně ožijí projekcemi na náměstí a program Animace ve veřejném prostoru vdechne život i dalším místům.

Nedílnou součástí je také speciální program zahrnující četné přednášky, rozhovory s tvůrci, panelové diskuse a workshopy, jak pro laickou, tak odbornou veřejnost. V doprovodném programu pak mohou návštěvníci vybírat z nejrůznějších výstav, koncertů či představení pro děti.

Autorem letošního festivalového vizuálu je výtvarník a scénograf Hynek Dřízhal. Život jeho námětu vdechla a festivalovou znělku vytvořila režisérka Maria Procházková, hudba je dílem Jana Muchowa a znělku namluvil Tomáš Měcháček.

Hudební doprovodný program festivalu se bude odehrávat každý večer v obou sálech třeboňské Besedy. Každý festivalový večer se můžete těšit na jiné taneční rytmy, hrát budou například rezidentní DJ´s slavného brněnského klubu Fléda, DJ Floex anebo DJ Liquid. Taneční hudba bude podpořena Vjaingem a dalšími projekcemi, kterými bude tento festivalový klub zabydlen v rámci festivalové sekce Animace ve veřejném prostoru. Na koncerty se pak můžete vydat do Dada clubu, kde vystoupí Václav Koubek, kapela O.T.K., Mutanti hledaj východisko, Smutný Karel, a finská kapela Scandinative a Hanna Rajakangas a další. V pátek večer se můžete těšit na koncert slavného dua DVA, jako předskokan vystoupí Manon meurt. Hudba bude znít i na náměstí. V sobotu odpoledne Symfonický orchestr teplické filharmonie zahraje slavné filmové melodie a dotvoří tak festivalovou lázeňskou atmosféru.

Festivalové akreditace  

Akreditační centrum se nachází ve foyer Divadla J. K. Tyla na Masarykově náměstí. Otevřeno bude každý festivalový den od 8:30 do 20:00. Akreditace stojí 150,- Kč na 1 den, 350,- Kč na 3 dny nebo za 500,- Kč na celou dobu konání festivalu. Slevy mají studenti, důchodci a držitele karty ZTP. K zakoupené akreditaci je nutné vyzvednout vstupenky na jednotlivé projekce v pokladně kina Světozor na Masarykově náměstí a to vždy pouze na aktuální den a na den následující. Vstupenky lze zakoupit i na jednotlivá představení a 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Hudební kluby - Jihočeský kraj Akce v obci Třeboň

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Anifilm 2014

Vratislavský DůmTřeboň (427 metrů)

Relax Park TřeboňTřeboň (1 170 metrů)

Rodinný hotel BohemiaLomnice nad Lužnicí (9.3 km)

Doporučené akce na jihu Čech

Akce na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Zámek Třeboň Zámek Třeboň Třeboň (381 m)
Penzion Kamínek Penzion Kamínek Nové Hrady (21.7 km)