Přejít na stránky Ticketpro.cz

Electric Light Orchestra

Adresa:

České Budějovice, Karolíny Světlé 4

Termín: 6.6.2014

6červen čtvrtek 01:00

Žánr: koncertyrockpopmuzikálfilm


Electric Light Orchestra se vrací do ČR! Po několika úspěšných koncertech v Praze, se skupina představí na open air koncertu v Českých Budějovicích. Koncert se uskuteční 6. června 2014 v areálu pivovaru Budvar.

Electric Light Orchestra vystoupí v Českých Budějovicích

Electric Light Orchestra se vrací do České republiky! Po několika úspěšných koncertech v Praze, se skupina představí na open air koncertu v Českých Budějovicích. Koncert se uskuteční 6. června 2014 od 20:00 hod. v areálu pivovaru Budvar.

Všichni známe jejich hity, které vítězily v hitparádách po celém světě a dodnes je hrají všechna rádia, připomeňme si např. Don’t Bring Me Down, Rock’n'Roll Is King, Twilight, Livin’ Thing, Do Ya, Confusion, Last Train To London, Ticket To The Moon, Evil Woman, Ma-Ma-Ma-Belle, Mr. Blue Sky, Telephone Line a desítky dalších. Většinu těchto nestárnoucích hitů uslyšíte i v rámci českobudějovického koncertu.

Historie projektu ELO se začala psát v roce 1971 a trvá do současnosti. K založení nové skupiny vedla touha vytvořit něco nového. Všechny kapely měly rockové obsazení a k tomu jsou potřeba i dechové nástroje, ale skupina s klasickými smyčcovými nástroji a klavírem – to by bylo něco nového. Hudba ELO se kvalifikuje jako klasický a progresivní rock. Jejich tvorba směšuje beatlesovský pop, symfonický rock a vážnou, klasickou hudbu. John Lennon v roce 1974 o skupině ELO prohlásil: „Kdyby ještě hráli Beatles, hráli by přesně stejně jako ELO!

Kapela nahrála 12 studiových alb, získala 9 zlatých, platinových a multiplatinových desek. Je také autorem kultovního filmového muzikálu Xanadu, ve kterém zazářila Olivia-Newton John. Žádná jiná kapela před ELO nedosáhla takto perfektního spojení vážné hudby s rockem!

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - České Budějovice Akce v obci České Budějovice

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Electric Light Orchestra

Spa Hotel Vita ****České Budějovice (1 414 metrů)

Wellness Hotel DiamantHluboká nad Vltavou (7 km)

Relax Park TřeboňTřeboň (19.8 km)

Doporučené akce na jihu Čech

Akce na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Klášter Zlatá Koruna Klášter Zlatá Koruna Zlatá Koruna (17.2 km)
Penzion Kamínek Penzion Kamínek Nové Hrady (33 km)