David Uličník Karel Kryl 80 + 30 výročí Člen legendárního 4TETu zpívá písně Karla Kryla

David Uličník Karel Kryl 80 + 30 výročí Člen legendárního 4TETu zpívá písně Karla Kryla

Adresa:

České Budějovice, Fr. Ondříčka 46

Termín: 30.10.2024 v 19:00 hod. (středa)
Vstupné:

350

30říjen středa 19:00

Žánr: koncertyfolk České Budějovice

Umělci: David Uličník


David Uličník uvede v jarních měsících roku 2024 koncertní program KRYL - 80 - 30 - VÝROČÍ.

 

Mimořádné jarní turné spojené s tímto programem bude věnováno 80. výročí narození a 30. výročí předčasného úmrtí Karla Kryla, jedinečného básníka a hlasu národa.

Krylovy písně pohnuly dobou i lidmi. Ty nejslavnější zazní v podání Davida Uličníka, člena legendárního 4TETu, v původním akustickém kytarovém podání. Protestsongy jako „Veličenstvo kat“, „Král a Klaun“ nebo „Pasážová revolta“ jsou nejen významnou připomínkou historie, ale také příležitostí podívat se skrze Krylovu tvorbu na současné dění.

„Krylova moudrost, buřičský hlas i nadhled mi v dnešním světě hodně chybí. Připomenout si jeho významná životní výročí mimořádným koncertním programem je pro mne osobně, ale věřím, že i pro nás všechny, jedinečná příležitost, abychom si uvědomili, že věci, o kterých Karel Kryl zpíval, stále platí. Byl rebelem, který slovem sekal jako šavlí a tnul verši do živého. Byl to velký český básník. Chci, aby jeho písně zněly teď a tady a tím Karla Kryla oslavili“ - říká o svém novém projektu David Uličník.

Hudební kluby - České Budějovice Akce v obci České Budějovice

Podobné akce

Doporučené akce na jihu Čech

Akce na Jiný den?