Život a umění v krumlovských klášterech

Život a umění v krumlovských klášterech

Termín: 7.8.2018 31.12.2019
Vstupné:

150 Kč

7srp - 31pro celý den

Žánr: ostatní akcehistorické památky kláštery Český Krumlov kostel architektura umění výstava kultura


Expoziční okruh přibližující architekturu a umění klášterů minoritů a klarisek, včetně expozice o šíření náboženství po světě v podobě misijních a diplomatických cest a expozice života v klášterech jako takových.

Bývalý klášter minoritů, který je nyní ve vlastnictví Rytířského řádu Křižovníků s červenou hvězdou, skýtá takové skvosty jako jsou kaple sv. Wolfganga se vzácnými gotickými freskami, ojediněle dochovaný cyklus lunetových obrazů o narození, životě a smrti svatého Františka v gotických klenbách Křížové chodby či kaple Panny Marie Einsiedelnské se sochou Černé madony v bývalé Rajské zahradě ambitu.

Součástí expozice je i kostel Božího Těla a Panny Marie Bolestné s původními oltáři, obrazy a freskami dlouhou dobu uschovanými pod vrstvami omítek. Kostel v současnosti stále slouží i církevním účelům, pravidelně jsou zde slouženy mše římskokatolické a řeckokatolické církve.

Bývalý klášter klarisek přibližuje návštěvníkovi osobnost jejich zakladatelky sv. Kláry a život spojený s řeholním řádem. Obdivovat zde můžeme nejrůznější vznešené sakrální předměty, včetně trezorové místnosti se sochami světců a madon v kontrastu se strohostí a bídou řeholního života, který klarisky vedly. V rámci expozice zde nalezneme i panely pojednávající o historii a funkci jednotlivých klášterních místností.

Foto: Lubor Mrázek, archiv Kláštery Český Krumlov

 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Život a umění v...

Wellness Pension AmetystČeský Krumlov (158 metrů)

Villa GallistlČeský Krumlov (485 metrů)

Vila JohankaČeský Krumlov (560 metrů)

Doporučené akce na jihu Čech

Akce na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Státní hrad a zámek Český Krumlov Státní hrad a zámek Český Krumlov Český Krumlov (257 m)
Klášter Zlatá Koruna Klášter Zlatá Koruna Zlatá Koruna (6.1 km)