Skutečné osudy obětí teroristických útoků přiblíží dokumentární inscenace Ve dne v noci

Skutečné osudy obětí teroristických útoků přiblíží dokumentární inscenace Ve dne v noci

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Experimentální prostor NoD představí ve světové premiéře dokumentární inscenaci Ve dne v noci režisérky Kashy Jandáčkové. Zbrusu nový kus, jehož premiéra proběhne 8. prosince, vypráví příběhy skutečných obětí teroristických útoků.

Počin Ve dne v noci vytvořila režisérka Kasha Jandáčková na základě dokumentárních materiálů, novinových článků, autentických výpovědí i videozáznamů, které přibližují příběhy skutečných obětí teroristických útoků. V hlavních rolích dokumentární inscenace, která představuje osudy obyčejných hrdinů, kteří by se jimi ale raději nestali, vystoupí Anna Linhartová, Karolína Vágnerová, Jan Meduna, Jiří Roskot a Killie Krankie.  

Šance, že zemřeme při teroristickém útoku, je stejná jako ta, že vyhrajeme hlavní výhru v loterii. 

Premiéra se uskuteční ve čtvrtek 8. prosince v Experimentálním prostoru NoD. První reprízy pak proběhnout 7. a 31. ledna vždy od 20:00. Inscenace Ve dne v noci je prvním kusem z linie vlastních produkcí Divadla NoD, kterou pro něj připravuje dramaturgyně Natálie Preslová. Jejím cílem je přinášet návštěvníkům témata odrážející aktuální dění kolem nás, a to jak v českém, tak světovém kontextu. Tato perspektiva by měla umělcům poskytovat možnost svobodného vyjádření skrze autorské divadelní projekty.

Vstupenky na představení jsou k dispozici v internetovém předprodeji za 250 korun. Studenti, senioři i ZTP mohou využít zlevněného vstupu za 150 korun. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!