Norah Jones vyrazí na turné. S novou deskou v zádech

Norah Jones vyrazí na turné. S novou deskou v zádech

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Pokud patříte mezi fanoušky americké zpěvačky Norah Jones, určitě víte, že od vydání její poslední studiovky uběhlo už téměř čtyři a půl roku. Album Little Broken Hearts již velmi brzy dostane dalšího sourozence. Ten vyjde pod názvem Day Breaks již 7. října.

V pořadí šesté studiové album by mělo být jakýmsi návratem k jejím hudebním kořenům, tedy ke zvuku  debutové desky Come Away With Me z roku 2002, za kterou získala celkem osm prestižních cen Grammy. "Nové album vnímám jako 'uzavření kruhu', neb se vracím zpět ke svým raným vlivům. Po první desce jsem se malinko od piana odpoutala. Stále jsem na něj sice hrála, ale více mě inspirovalo psát nové písně za doprovodu kytary. Hru na klavír jsem si na nových písních opravdu užívala," dodává ke vzniku alba sama interpretka.

Norah Jones na novinku zařadila celkem dvanáct písní a vydá ji nejen digitálně a na CD, ale i na speciálním 180gramovém vinylu (první edice bude mít krásnou oranžovou barvu, další již pouze černou). Ke koupi bude deska i v deluxe podobě na CD, jež bude obohaceno o čtyři živé nahrávky. Příznivce digitálních nákupů pro změnu potěší ten fakt, že když si album předobjednají, okamžitě získají ke stažení pilotní singl, za který byla zvolena píseň Carry On.

Vzhledem k tomu, že zpěvačka neponechává nic náhodě, obklopila se při natáčení i špičkovými hudebníky. Nedílnou součástí vzniku desky Day Breaks tak byl například i americký saxofonista Wayne Shorter, varhaník Dr. Lonnie Smith a bubeník Brian Blade. S nimi zpěvačka natočila devět ryze autorských písní a tři coververze z repertoáru Neila Younga, Duka Ellingtona a Horace Silvera.

Norah Jones vydání alba Day Breaks podpoří od října i na turné po Severní Americe a Evropě, které bude čítat více než dvacet zastávek. Do České republiky letos sice nedorazí, ale fanoušci za ní budou moci vyjet například do Itálie, Velké Británie nebo Francie. Snad si na české fandy udělá čas v příštím roce.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Umělci: Norah Jones

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!