Slovenská kapela Elán chystá megalomanské české turné. Představí na něm i nový singl

Slovenská kapela Elán chystá megalomanské české turné. Představí na něm i nový singl  

Deset naložených kamionů, tři pódia, multimediální scéna, více než sto metrů čtverečních projekčních ploch a 160 techniků – to vše bude potřeba pro letošní podzimní turné slovenské kapely Elán. Ta se po koncertní pauze vrací na koncertní stage a v průběhu září a října navštíví hned osm českých měst.

Do hal po celé České republice přiveze populární skupina Elán nejen své největší hity, ale také připomínku 30. výročí od vydání svého nejúspěšnějšího alba Hodina slovenštiny. Samozřejmě že chybět nebudou ani písně z čerstvě vydaného remasterovaného studiového alba Živých nás nedostanú, které je rozšířené o záznam dva roky starého bratislavského koncertu. Návštěvníci se mohou navíc těšit na úplnou novinku, skladbu Z tričiek zúri Che Guevara.

„Hlavní myšlenka turné je, že náš svět se sice nevyvíjí dobře, ale kdo vydrží s Elánem, ten přežije,“ říká zpěvák a baskytarista Jožo Ráž. „Koncerty budou trochu megalomanské. Scénu postaví 160 lidí, nabídneme tři pódia a zahrajeme zhruba 30 největších hitů. V některých nás doprovodí i dechová sekce, kterou jsme měli ve svých začátcích,“ doplňuje kytarista Ján Baláž.

Eláni se tedy na koncertech objeví v rozšířené sestavě. „Zlaté jádro Jožo Ráž, Jano Baláž a Vašo Patejdl, které trvale doprovází Lubo Horňák a Peter Farnbauer, zůstává. Nově přibude skvělý bubeník Števo Bugala a sestavu dočasně rozšiřujeme i o dechovou sekci, kterou tvoří Richard Šimurka – saxofon, flétna, Martin Haas – trombon a Samo Šimek – trumpeta,“ vysvětluje manažer kapely Michal Čimera.

Jako předkapela se během turné představí chorvatská zpěvačka Nina Kraljić, jež ovládla první ročník soutěže Hlas Chorvatska a úspěšně se zúčastnila i letošní Eurovize. Koncerty navíc zahájí i česko-slovenská popová formace Instinct.

Termíny turné:

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!