Přejít na stránky Ticketpro.cz

Elán Tour 2016 | 30 let výročí alba Hodina slovenčiny

Adresa:

Brno, Křídlovická 34

Termín: 30.11.-0001
Vstupné:

Vstupné se bude postupně zvyšovat

1leden pátek 18:00

Žánr: koncertypop


ŽIVÝCH NÁS NEDOSTANÚ : ELÁN NA TURNÉ PO 30TI LETECH VZKŘÍSÍ NEJSLAVNĚJŠÍ ALBUM HODINA SLOVENČINY 

Nejpopulárnější slovenská kapela Elán se po koncertní pauze vrátí na podzim do českých hal. Ovšem tentokrát nezamíří jen do tří největších měst, ale ukáže se i na místech, kde dlouhá léta nehrála. Kromě tradiční Prahy (19.10.), Brna (14.10.) a Ostravy (12.10.) dorazí do Karlových Varů (23.9.), Zlína (28.9.), Liberce (30.9.), Plzně (5.10.) či Pardubic (10.10.).

Má k tomu několik důvodů: jednak si připomíná 30. výročí od vydání nejúspěšnějšího alba Hodina slovenčinya zároveň hodlá fanouškům představit ty nejlepší písničky z aktuální skvěle přijaté nahrávky Živých nás nedostanú. Dvouhodinový program doplní největší hity kapely, bez kterých si lze vystoupení Elánu jen těžko představit.

Podzimní halové turné kapela nazvala Živých nás nedostanú. Kromě názvu nové nahrávky sloganem odkazují i na to, že po osmačtyřiceti letech na scéně a jedné velké tragédii stále zvládnou v plném nasazení odehrát dvouhodinové koncerty v řadě za sebou. „Koncem šedesátých let začínalo na Slovensku s Elánem dalších 200 nových kapel. Dnes jich je tu z naší generace jen pár. Po letech víme, že tajemstvím dlouhověkosti hudební skupiny je to, že musí prostě hodně vydržet. A to ti ostatní nedokázali. Postupně se upili nebo unavili, pohádali a rozpadli. My doufáme, že nás živé nedostanou,“ říká Jožo Ráž.

Podle Vladimíra Moška z manažerské agentury Elánu MC production věnují hudebníci podstatnou část koncertu připomínce jednoho ze svých nejslavnějších alb Hodina slovenčiny, které vyšlo v roce 1985. V tematickém bloku hudebníci přinesou atmosféru tehdejších třicet let starých vystoupení pomocí projekcí nebo dobových kulis. „Pamětníci se tak mohou vrátit v čase do doby, kde byli náctiletí a mladá generace může zase naopak zažít něco z atmosféry tehdejších koncertů. Historický vizuál budeme postupně přidávat i na naše koncertní plakáty,“ vysvětluje Moško.

Skupina Elán vznikla v roce 1968. Vydala čtrnáct studiových alb, pět anglických alb i řadu kompilací, za jejichž prodeje získala neuvěřitelných 25 platinových desek. Koncert Elánu na Letné si nenechalo ujít na 80 tisíc fanoušků, Slováci zároveň v roce 2007 vyprodali i slavnou Carnegie Hall v New Yorku. Pilířem kapely jsou Jožo Ráž (zpěv, baskytara), Jano Baláž (zpěv, kytara) a Vašo Patejdl (klávesy, zpěv), kteří společně skládají písně. V současnosti s nimi skupinu Elán tvoří Peter Farmbauer (kytara, zpěv), L'ubo Horňák (klávesy) a Boris Brna (bicí).

Naposledy se o Elánu hovořilo v souvislosti s iniciativou zpěváka Joža Ráže, kterému se společně s Maťo Ďurindou z Tublatanky podařilo u politiků na Slovensku prosadit povinnou kvótu, která stanovuje, kolik domácí tvorby se má hrát ve slovenských rádiích.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Elán Tour 2016 | 30 let...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (17.3 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (22 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (22.6 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...