James Altucher: Zvolte sebe!

James Altucher: Zvolte sebe! 

Co čekat od knihy, kterou napsal vyloženě podnikatelský smolař? Zkrachovalo mu 17 firem, rozvedl se, přemýšlel o sebevraždě a kdovíco ještě – a teď tu ten podivínský chlapík stojí a nabízí knihu, díky které snad zbohatnete? No to je samo o sobě čtenářskou výzvou, ale upozorňuji, že začátkem knihy se musíte prokousat.

 

Nemáte-li rádi styl podomních prodejců, tak si vezměte žvýkačku, ať neskřípete zuby. To fakt chtělo občas hodně zatnout zuby a číst dál. Ovšem, odměna se dostavila a s postupujícími stránkami se James Altucher a jeho vlnité divoké vlasy a povaha poněkud rozlítaná, uklidnila a zvolnila tempo. A pak začlo to pravé čtivo, ze kterého si už můžete něco vzít.

Dokonce jsem se přistihla, jaks i některé informace píšu a to jen proto, abych je později mohla v praxi vyzkoušet. A mnohé věci jsou prostě ryzím faktem! Pozitivní prvky do svého života opravdu nevnesete neustálým čtením knih a teorií, ale tou mravenčí a těžkou prací a sice – jejich aplikováním do života. To, co v knize Zvolte sebe! popisuje, může být doopravdy způsob, jak se dostat z životní škarpy a i když jsou některé jeho nápady řekněme – za vlasy přitažené -  lze je brát jako do extrému vyvedené modelové situace, na kterých si můžeme uvědomit zákonitosti lidské psychiky. Jak moc potřebujeme někdy za sebou nechat minulost, jak moc toužíme po tom, očistit se a připadat si zase jako nepopsaný list papíru nebo jak po drobných krůčcích znovunaleznout své přednosti a rozvíjet je.

Závěrem jsem ale stejně usoudila, že James Altucher je tak trochu podivín a nemůže být úplně normální. Či spíše „tuctový“. Ale to nevadí, právě tato jeho jinakost dodává knize jakési koření života a přece jen dokáže odpíchnout ode dna i usedlejší typy lidí. Ovšem pouze za předpokladu, že se nechají chytit na udičku jeho nevšednosti.

A tak co třeba?

Vzala jsem si k srdci jeho radu. Chcete mít dost nápadů, rozvíjet svou tvořivost, být ve spojení se sebou samým? Každý den si povinně napište několik nápadů, deset nápadů, které mohou být úplné zhovadilosti… jde jen o to trénovat a bystřit mysl. Vymýšlet, zažívat pravidelně tu radost z nápadu! Ostatně, mít potom na konci roku 3600 nápadů, to není špatné číslo. A to by bylo, aby z některého z nich něco nebylo.

 

O autorovi:

James  Altucher je podnikatel, investor, zároveň autor několika knih a šesti bestsellerů ohledně investování. Podílel se na vzniku více než 20 společností,a jak sám tvrdí, 17 z nich zkrachovalo. Kromě toho, že píše knihy, přispívá také do významných  deníků včetně Financial Times. USA Today zařadilo jeho knihu Zvolte sebe! mezi 12 nejlepších byznys titulů všech dob. Jamese Altuchera si můžete také poslechnout na jeho podcastech, které se pravidelně na iTunes drží mezi nejsledovanějšími.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

James Altucher: Zvolte sebe!
 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!