Serafina - Příběh draků aneb vyjímečné fantasy o dracích

Serafina - Příběh draků aneb vyjímečné fantasy o dracích90%

Autorka jednoho z nejnovějších fantasy románů Serafina - Příběh draků , který si velice rychle získal fanoušky po celém světě, není žádnou slavnou celebritou. Rachel Hartmanová o sobě dává vědět až nyní, ale zároveň ve velkém stylu

Během prvního týdne po vydání se dostává Serafína na 8. místo žebříčku bestsellerů New York Times. A to už je nějaké ocenění.

Ústředním tématem knihy jsou drakové. To jistě není nic nového ani originální. Mnoho fantasy románů z tohoto prostředí již spatřilo světlo světa. Přesto debut Rachel Hartmanové v mnohém vyniká. Výborně zpracované popisy jednotlivých postav i situací, vysoce emotivní pasáže a v neposlední řadě i zajímavě popsané charakteristiky jednotlivých draků dodávají tomuto románu na přesvědčivosti.

O čem celý příběh je? Po dlouhých válkách mezi lidmi a draky se rozhodli oba válečné tábory uzavřít mír. Je to již 40 let, a přestože se najde mnoho pochybovačů a rozvracečů, mírová situace zůstává pro většinu lidí uspokojivá. Draci na sebe berou lidskou postavu a někteří se i úspěšně infiltrují mezi lidi. Hlavní postavou celého příběhu je mladá a nadějná hudebnice Serafína, která se snaží držet stranou od obou

skupin. Když je zavražděn příslušník královské rodiny a podezření padá na draky, v ohrožení se ocitá i její vlastní tajemství, které by ji mohlo stát život. Budoucnost draků je v sázce a v Goredu již není pro nikoho bezpečno.

Ve zkratce nezní příběh nijak světoborně. Na kvalitě získává především díky vedlejším příběhům. Dočkáme se i milostného vzplanutí, nenávistných pocitů či naprostého zoufalství. Komplet dává dohromady velice zajímavou knihu, kterou ocenili i mnozí zahraniční autoři. Největší radost jistě udělal spisovatelce její kolega a autor známého Eragona Christopher Paolini.

"Neobyčejně napsaný příběh o věrohodných postavách a těch nejzajímavějších dracích, s nimiž jsem se za dlouhou dobu ve světě fantasy setkal. Působivý debut; nemohu se dočkat, co dalšího Rachel Hartmanová napíše." pronesl a nám nezbývá nic jiného než souhlasit.

První díl série Serafína s názvem Příběh draků vyšel v českém překladu v říjnu 2013 u nakladatelství Fragment. Již nyní se těšíme na jeho pokračování, protože konec jasně ukázal, že tímto to rozhodně nekončí.

Názor informuji.cz: 90%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!