Doreen Virtue: Andělské rady pro šťastný život

Doreen Virtue: Andělské rady pro šťastný život 

Kniha, která by se mohla stát takovým "domácím lékařem" pro lidskou duši. Ucelený a srozumitelný seznam rad pro jednotlivé životní etapy a trable, které nás mohou potkat. Informace, které se tu dozvídáme, jsou účinné a vůbec přitom nemusíte věřit na anděly. Je to kombinace klasické psychologie a toho, co umí Doreen Virtue nejlépe - andělské terapie.

Tu si ostatně můžete dělat i sami. Nejcennější na práci Doreen Virtue je to, že si své umění neschovává pro sebe, ale tvrdí, že i vy sami můžete začít komunikovat s anděly.

A tím si pomoci na své cestě vpřed.

Ale to je až na konci knihy. My pojďme ještě na začátek, protože tam se skrývá opravdové zlato pro duši a možná i ten návod na šťastný život.

Okruhy témat: osobní problémy a krize, hledání spřízněné duše a seznamování, milostné vztahy, manželství a trvalé vztahy, rodina, blízcí a děti, práce, podnikání a finance. V každé oblasti Doreen Virtue přichází s obecným popisem problémové situace, pak nám přivede svého klienta jako příklad a společně se usadíme do její pohovky v ordinaci a hle! Problém si díky ní nejen plně uvědomíme, ale hlavně nad ním získáme nadhled a řešení. Z takových 80% je celá kniha o obyčejné psychologii podané lidskou a velmi milou formou, andělé se tu zabývají spíše konkrétními klienty a vzkazují jim „rady na míru“. 

 

Je to nesmírně milé a přínosné čtení, které v sobě snoubí laskavé, vlídné a zároveň poučné slovo. Mnoho uvedených příběhů vám bude blízkých , v některých se poznáte a téměř nad každým se budete nuceni zamyslet, procítit ho a možná na konci knihy pochopíte tajemství šťastného života.

Štěstí ale nepřijde samo, kniha je o práci na sobě samých a hlavně o tom, přiznat si vůbec, že mám problém a že si za něj v jisté míře mohu samozřejmě úplně sám. Je lhostejno, zda-li svou vlastní hloupostí nebo jen tím, že jsem se v zájmu klidu v rodině nebo jen toho, že jsem prostě nevěděla, že se mám bránit, nechala zneužívat.

Lidská duše je nesmírně citlivá a reaguje i tělesně na nejrůznější sitauce. V průběhu čtení mi čas od času probleskávalo jisté poznání, snad ten návod, jak duše funguje? Univerzální návod na štěstí? Neuneseme všechno.

Nejsme bezední.

Ani duše, ani tělo. Terapeutická kniha Doreen Virtue je nádherným darem, který, když komukoliv věnujete v knižní podobě, neprohloupíte.

 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!