Jan Bílý: Kruh mužů

Jan Bílý: Kruh  mužů 

Autor pořádá kruhy mužů – každý měsíc se u něj v centru scházelo několik desítek mužů a společně řešili specifické mužské problémy. Hledali nejen smysl života, ale i věci nutně související, problémy v rodině, v práci, se svou vlastní identitou. Kruhy mužů s podtitulem Přechodové rituály pro muže, jsou zajímavým čtením i pro ženy.

I když – Jan Bílý často zmiňuje knihu Davida Deidy: Cesta pravého muže – dá se říci, že tato zelená útlá kniha je víc pro muže, než pro ženy. V Deidově díle se čas od času autor věnoval ženám, ačkoliv stále mluvil k mužům. Tady je to opravdu nahlédnutí do oněch mužských kruhů a tak pochopit muže v celé jeho podstatě, je docela těžké.

Možná je to i proto, většina dnešních mužů, prostě nejsou muži.  "Zamrzli kdesi v dospívání, jsou jen malí kluci, kteří v určité své vývojové fázi nenalezli správný mužský vzor, který by je převedl do další fáze života". O důležitosti těch vzorů se můžeme přesvědčit s každým dalším příkladem, který autor uvádí. Zajímavá je část o Zasvěcení, protože nás zavádí do nejhlubší hlubiny mužské duše. A pak, pro letmé čtenáře – minimálně je zaujmou otázky a odpovědi, na ty nejčastější palčivé problémy.

Jak zachránit vztah, kdy ho už nezachraňovat, jak se poprat se špatnými vzory a jak s problémem otcovství.

Nakonec, hezké čtení i pro ženy, budete potom na své muže pohlížet poněkud jinak.

Jan Bílý (nar. 1954) se narodil v Praze, v roce 1976 emigroval do Německa a v roce 2002 se vrátil, žije a pracuje opět převážně v České republice. Vede zde (a v dalších zemích) semináře osobního rozvoje, které se zakládají především na systematických konstelacích, šamanismu a filosofii indického spirituálního učitele Osha. Doposud publikoval tři knihy („Úžasná síla celku,“ Pragma 2007, „Láska, vztahy, konstelace,“ Maitrea, 2008, a „Růže pro Plúta,“ Maitrea, 2011) a mnoho článků a rozhovorů pro média. Společně s touto knížkou vydalo nakladatelství Synergie rozsahem podobnou knihu „Co se stalo s Popelkou po svatbě“ o archetypálních konstelacích pohádek.

Obě knihy jsou výsledkem praxe Jana Bílého a právě o tuto "přidanou hodnotu" jsou cennější.

Foto: Synergie

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!