Folkové prázdniny

Termín: 26.7.2014 2.8.2014

26čvc - 2srp celý den

Žánr: klasikarockpopfolkfestivaljazzvážná


Folkové prázdniny v Náměšti nad Oslavou - hudební festival mnoha žánrů s rozličnými dílnami

Folkové prázdniny v Náměšti nad Oslavou jsou neobyčejným hudebním festivalem. Trvají 8 dní, které mnozí návštěvníci stráví jako své skutečné hudební, výtvarné, taneční prázdniny, ve kterých mohou být aktivními i pasivními účastníky. Jsou obklopeni nádherným prostředím náměšťského renesančního zámku, zámeckého parku, přilehlým okolím řeky Oslavy ve městě i mimo něj.

Každý večerní hudební program festivalu má své téma, svou dramaturgii, která je žánrově neohraničena - etnická a lidová hudba, jazz, rock, folk, vážná hudba. Pro přijíždějící hudebníky je festival často inspirací k netradičnímu speciálnímu koncertu - není neobvyklé, že zůstanou i několik dní, i když pak jen v roli posluchačů či účastníků dílen.

Festival nejsou jen večerní koncerty na zámeckém nádvoří. Během dnů festivalu probíhá řada dílen - můžete se např. naučit základům hry na nějaký zajímavý hudební nástroj, zahrát si a popovídat s muzikanty, kteří večer předtím nadchli zámecké nádvoří, vytvořit si své kresby, malby, sítotisky, objekty, psát své texty a poesii. Několik hodin odpoledne patří pravidelně tzv. Open scéně: zajímavá, méně známá, hudební seskupení vystupují v kapli sv. Anny ve Špitálku. A v noci hudebně ožívá nejen festivalový kemp, ale často i další místa v Náměšti.

Festival je také neobvyklý množstvím účinkujících ze zahraničí.

Festival Folkové prázdniny je festivalem skvělých hudebních i nehudebních zážitků a inspirací.

Účinkující: SZIDI TOBIAS (Slovensko) / JANA KIRSCHNER (Slovensko) / LO CÓR DE LA PLANA (Francie) / BÁRA HRZÁNOVÁ & CONDURANGO / BACHTALE APSA / LIGHT IN BABYLON (Turecko) / DOROTA BAROVÁ & LENKA DUSILOVÁ & BEATA HLAVENKOVÁ / KAROLINA CICHA & BART PAŁYGA (Polsko) / APRIL VERCH (Kanada) / HRADIŠŤAN: Vteřiny křehké / BASSEKOU KOUYATE & / NGONI BA (Mali) / JAN HRUBÝ A SPOL. / KON SIRA / TRABAND & hosté RADIM HUML, MIREK KEMEL, VLADIMÍR JAVORSKÝ / BEZOBRATŘI / SPIRO (Velká Británie) / KROKE (Polsko) / I LIGURIANI (Itálie) / VESELI VUJKY (Ukrajina) / IRÉN LOVÁSZ (Maďarsko)

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Vysočina Akce v obci Náměšť nad Oslavou

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Folkové prázdniny

Western - Šiklův Mlýn s.r.oMoravec (29.8 km)

Vinařství LintnerKyjovice (32.3 km)

Restaurace a hotel OlbergBlansko (39.7 km)

Naše tipy...

Akce na Jiný den?

V okolí doporučujeme...