Ondřej Fencl a Hromosvod

Ondřej Fencl a Hromosvod

Adresa:

Třebíč, Karlovo náměstí 47

Termín: 13.5.2024 v 19:00 hod. (pondělí)

13květen pondělí 19:00

Žánr: koncertyrock Třebíč

Umělci: Ondřej Fencl


Hromosvod je zhudebněné srdce dvaačtyřicetiletého zpěváka, klávesisty, kytaristy, textaře a skladatele Ondřeje Fencla, známého například ze spolupráce s Lubošem Pospíšilem, Vladimírem Mertou, Janem Hrubým, Oskarem Petrem nebo kapelou Schodiště.
Kapela vznikla v listopadu 1994 v šatně pražské ZŠ Horáčkova. Nejdřív to byl "kinderfolk", posléze folk-rock charakteristický souzvuky houslí, příčné flétny a říznými bubny. Dnes je Hromosvod plný zručných sidemanů  a hraje prostě písničky. Citlivě, barevně, něžně i divoce.

Nejnovější šesté řadové album Sen nenasytných kluků přináší čirou radost - z hudby, z písní, z muzikality.
Zpěváka, kytaristu a klávesistu Fencla doprovází na elektrickou kytaru Vojtěch Jindra (m.j. Bran), na housle Hana K. Vyšínská (m.j. Inflagranti), na basu Jaryn Janek (m.j. K. Střihavka, Krucipüsk…) a liberecký bubenický matador Tomáš Marek (ex-Lucie, Kollerband...).
"Texty plné vnitřních rýmů a nevšedních obratů, uvěřitelný zpěv, virtuózní housle, knopflerovská kytara a nekompromisní rytmika - to je dnešní Hromosvod," napsal nedávno o současné sestavě nestor Zdeněk Vřešťál (Nerez).

Ondřej Fencl je český kytarista, zpěvák, klávesista, hudební manažer, skladatel, publicista a texta. Od roku 2007 je kapelníkem 5P Luboše Pospíšila.
Hudební kluby - Třebíč Akce v obci Třebíč

Podobné akce

18říjen pátek 20:00

27listopad středa 19:00

Eva Urbanová & Barock

, Masarykovo náměstí 1323 Koncert

Ubytování v okolí akce Ondřej Fencl a Hromosvod

Western - Šiklův Mlýn s.r.oMoravec (35.5 km)

U ProkopůŘásná (35.9 km)

Resort ErichŽďár nad Sázavou (38.1 km)

Naše tipy...

Akce na Jiný den?