Civilisté ve válce

Civilisté ve válce

Adresa:

Praha 1, Malé náměstí 11

Termín: 21.10.2016 23.10.2016
Vstupné:

120 – 145

21říj - 23říj celý den

Žánr: ostatní akcePřednáškyDebata


Tématem této mezinárodní konference je situace civilního obyvatelstva postiženého válkami a ozbrojenými konflikty našeho věku. Klademe si za cíl prozkoumat, jakým způsobem tato hrozivá realita poznamenává každodenní životy lidí, ale i její dopady na duševní zdraví profesionálů a dobrovolníků, kteří se těmto lidem snaží pomáhat.

Války na Ukrajině, v Africe či na Středním Východě, teroristické útoky v řadě zemí, následky občanské války na Balkáně - to všechno vrhá stín na optimismus provázející rozpady starých totalitních režimů a na naději sociálního rozkvětu v těchto oblastech.

Tváří v tvář utrpení uprchlíků, imigrantů, přeživších a nespočetných dalších obětí násilí působených druhými lidmi se – jakožto psychoterapeuti, psychoanalytici, skupinoví analytici i zástupci dalších profesí pečujících o duševní zdraví - často cítíme nejistí a zranitelní: bolestně si uvědomujeme své vlastní omezené možnosti při poskytování potřebné emocionální podpory.

Cílem této mezinárodní konference je vytvořit prostor pro sdílení lidských i profesních zkušeností vycházejících z této válečné reality. To umožňuje lépe zpracovat vzniklé emoce, navzájem se povzbudit a posílit v náročné práci a sdílenou zkušenost přetavit ve společný zdroj poznání a inspirace.

Mezinárodní konference rovněž dává příležitost zformulovat tyto zkušenosti v psychologických, psychoanalytických či skupinově-analytických termínech, a vytvořit tak nezbytný předpoklad pro odbornou diskusi.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Civilisté ve válce

The Emblem HotelPraha (168 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (241 metrů)

ValentinskaPraha (251 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (100 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (498 m)