Thomas Brussig: Sudí Hotový (autorské čtení a diskuze v rámci Pražské muzejní noci)

Thomas Brussig: Sudí Hotový (autorské čtení a diskuze v rámci Pražské muzejní noci)

Adresa:

Praha 1, Masarykovo nábřeží 32

Termín: 11.6.2016

11červen sobota 20:00

Žánr: ostatní akcediskuzeknihy


Toto autorské čtení a diskuze se koná v rámci Pražská muzejní noc v Goethe-Institutu a Pražská muzejní noc 2016. Jazyk: Česky a německy Spisovatel a fotbalový fanoušek Thomas Brussig čte ze své knihy Sudí Hotový.

Žalozpěv, která vychází s podporou Goethe-Institutu česky v nakladatelství SMRŠŤ. Rozhovor moderuje autor a diplomat Tomáš Kafka, překladatel knihy. Velký satirik Thomas Brussig na sebe v této knize bere roli rozhodčího, aby mohl hloubat o životě. Jaké to je, nechat se vypískat osmdesáti tisíci lidmi?

Jaké to je, obklopit se na devadesát minut pouze lháři, podvodníky a švindlíři, kteří podle potřeby nasazují masku utrpení či nevinnosti? Jaké to je, získat si pozornost pouze chybami, protože se koneckonců diskutuje pouze o chybných rozhodnutích? Tragédie nestranného spočívá v tom, že musí být neutrální ve světě plném vášní, být amatérem mezi skvěle placenými profíky.

A proč by měli zrovna rozhodčí být spravedliví, když nikdo na světě už spravedlnost neočekává? Thomas Brussig (nar. 1964) se proslavil v roce 1995 (česky 2000) románem Hrdinové jako my. Ten do češtiny přeložila Jana Zoubková, stejně jako romány: Na kratším konci ulice (1999, česky 2001), Oslnění (2004, česky 2008).

Autorem překladu knihy Život až po chlapi je Tomáš Kafka. Knihy Thomase Brussiga byly přeloženy do více než třiceti jazyků, byly zfilmovány i upraveny pro divadlo.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Thomas Brussig: Sudí...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (332 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (807 metrů)

ValentinskaPraha (878 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (207 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (419 m)