Pražský filmový orchestr - Koncert Superhrdinů

Pražský filmový orchestr - Koncert Superhrdinů

Adresa:

Praha 4, 5. května 65

Termín: 7.3.2015
Vstupné:

400, 450, 650 Kč

7březen čtvrtek 01:00

Žánr: koncertyfilmová hudba Pražský filmový orchestr


Na Vyšehradě se setkají superhrdinové a to přesně 7. března od 19.30 hodin, kdy Společenský sál Kongresového centra Praha ovládnou jednotlivci i celé skvadry postav disponujících všelijakými schopnostmi. Všechny tyto postavy mají společnou komiksovou předlohu, ze kterých vychází filmy a zároveň velmi unikátní hudba, kterou Pražský filmový orchestr bude interpretovat.

Dirigent Jiří Korynta společeně s produkčním a dramaturgem Martinem Vinšem již od podzimu pracovali na výběru titulů pro tento unikátní koncert. Mnohé z titulů mají v českém prostředí svou premiéru.

Na koncertě se budete moci tak zaposlouchat například do suity z Batmana (1989) z pera geniálního Dannyho Elfmana, od něhož také uvedeme hlavní téma druhého dílu Spidermana. Jeho pokračovatel James Newton Howard pro Temného Rytíře sestavil skvělou suitu Harveyho Denta a bude tím pádem na koncertě také zastoupen.

Nejznámějším hrdinou těchto filmů je bezpochyby Clark Kent alias Superman. Nesmí tedy chybět úvodní fanfára Planet Krypton ani Superman March, jejichž autorem je John Williams. V moderním pokračování Superman Returns  na Williamsovu práci navázal John Ottman. My uvedeme velmi vzácnou skladbu s názvem Rough Flight. Stejný autor bude také zastoupen titulní melodií Fantastic Four.

Koncert plný velkých skladatelských jmen obohatí i mistr Alan Silvestri a to suitou z první filmové adaptace Judge Dredd. A k zástupcům modernějších děl se pak řadí Steve Jablonsky se skladbou Arrival to the Earth, charakterizující první díl série Transformers. Spolu s ním zařazujeme do programu i dílu britského skladatatele John Powella k filmu X-Men: Last Stand.

A vzhledem k tomu, že superhrdinové nemají jen své živé herecké podoby a my jsme chtěli mít zastoupeny i animované, zařazujeme i nezaměnitelné Incredibles!

Každý, kdo v dětství nebo v dospělosti četl komiksy – a že nás je požehnaně – by si neměl nechat toto jedinečné vystoupení ujít. Vizuální pojetí tohoto koncertu, kromě prostředí moderního sálu, doplní na dvě desítky věrných okostýmovaných postav.

Přijďte si vychutnat hudbu svých oblíbených filmů s akčními hrdiny!

Vstupenky na večerní vystoupení můžete rezervovat prostřednictvím formuláře na http://www.praguefilmorchestra.com/rezervace-vstupenek/. O koncertu samotném čtěte na http://www.praguefilmorchestra.com/events/koncert-superhrdinu/

Žádné takto rozsáhlé vystoupení by se neobešlo bez generální zkoušky. Vidět při práci dirigenta Jiřího Koryntu s celým orchestrem tak můžete od 17 do 18.20 hodinpřed samotným vystoupení. Vstupenky na ní rezervujte taktéž přes formulář výše.

Těšíme se na Vás

Váš Pražský filmový orchestr

Na koncertě se sejde opravdu superhrdinská elita!

  • John Williams
    Superman: Planet Krypton & Superman March
  • John Williams
    Superman Returns: Rough Flight
  • Danny Elfman
    Batman (suite)
  • James Newton Howard
    Dark Knight: Harvey Dent Suite
  • Danny Elfman
    Spiderman 2: Main Theme
  • John Powell
    X-Men: Last Stand (suite)
  • Alan Silvestri
    Judge Dredd
  • John Ottman
    Fantastic Four: Main Titles
  • Steve Jablonsky
    Transformers: Arrival to the Earth
  • Michael Giacchino
    The Incredibles (suite)

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 4 Akce v MČ Praha 4

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Pražský filmový...

Union Hotel PraguePraha (431 metrů)

VIPliving HouseboatPraha (751 metrů)

Royal Court HotelPraha (945 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Novoměstská radnice v Praze Novoměstská radnice v Praze Praha 2 (1 850 m)
Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (2.4 km)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (997 m)