Koncert Šumava na nohou

Adresa:

Vimperk, 1. máje 477

Termín: 9.7.2016
Vstupné:

290,- předprodej 350,- na místě

9červenec sobota 19:00

Žánr: koncertypro děti


Ve Vimperku se bude v červenci konat výjimečný koncert Na koncertu Šumava na nohou pro Martinku, Rozálku, Kubíka, Vládíka a Daníka zahraje Ewa Farna., When It Rains a Lucky Brew.

Ve Vimperku se v roce 2014 dala dohromady skupina nadšenců, která uspořádá 9. července 2016 v KD Cihelna Vimperk již druhý Koncert Šumava na nohou. Hlavní hvězdou večera bude EWA FARNA, před ní vystoupí strakoničtí When It Rains a celý koncert zakončí prachatičtí Lucky Brew.

Vimperáky a obyvatele blízkých vesnic snad potěší, že Šumava na nohou pořádá koncert interpretky, která na Šumavě často nevystupuje, ale to není na celém koncertu nejzajímavější. Spolek Šumava na nohou byl založen v roce 2014 s cílem pořádat kulturní akce a z jejich výtěžku podporovat lidi s různými stupni mentálního a tělesného postižení.

Ustavila se skupina pěti dětí s různými stupni postižení, mezi které bude výtěžek koncertu rozdělen ve formě materiální pomoci. Dvacetiletá Martinka, osmiletá Rozálka, šestiletý Kubík, tříletý Vládík a čtyřletý Daník. Pětice osob s těžkým zdravotním postižením, kterým mohou obyvatelé Vimperka a okolí v letošním roce pomoci. Všichni výše uvedení žijí s těžkým zdravotním postižením, jako např. dětská mozková obrna, Williams-Beurenův syndrom, epilepsie, artrogrypóza aj.

Obětavě se o ně starají jejich rodiče, což je stojí nejen psychické a fyzické síly, ale i mnoho finančních prostředků. V současné době potřebuje Daník speciální sedátko do školky, Rozálka tříkolku pro děti s problémy s motorikou a Martinka nový invalidní vozík. Kubíkovi by velmi pomohl rehabilitační pobyt v Centru Hájek a Vládík bude v brzké době nejspíš potřebovat chodítko.

A právě v tom se jim snaží pomoci spolek Šumava na nohou, z. s. Předprodej vstupenek začne v polovině dubna. Lístky bude možné zakoupit v trafice U Jelena Vimperk, MěKS Vimperk, KD Cihelna Vimperk a v informačních centrech v Prachaticích a ve Strakonicích. Cena lístku zůstává stejná jako v loňském roce – 290 Kč v předprodeji a 350 Kč na místě. Prostředky z každé vstupenky půjdou na konto sbírky pro výše zmíněné osoby se zdravotním postižením.

Novinkou je možnost zakoupit lístek online, a to prostřednictvím portálu Ticketon.cz. https://www.ticketon.cz/3615-sumava-na-nohou/24409 Už jste někdy pomohli tím, že jste vyprodali koncert? Jestli ne, tak do toho! Všechny informace o koncertu Šumava na nohou a jeho pořadatelích najdete na www.sumavananohou.cz a také na facebooku Šumavy na nohou.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Jihočeský kraj Akce v obci Vimperk

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Koncert Šumava na nohou

Šumava InnKvilda (15.4 km)

Rezidence VogelsangKašperské Hory (17.9 km)

Ubytování Šumavský domekRabí (25.1 km)