Technické muzeum Liberec, Liberec

Technické muzeum Liberec

Liberec, Masarykova 424/5

Není tu akce, kterou Technické muzeum Liberec pořádá? Přidej ji
  • Byli tady
  • Ohodnoť místo
  • www.tmliberec.cz

Technické muzeum Liberec otevírá dveře všem nadšenvům techniky různorodých druhů. Muzeum se dělí do 4 pavilonů, každý se specializací na jiný druh techniky, které mohou návštěvníci obdivovat.

Pavilon A, se zaměřuje zejména na dopravní prostředky. Naleznete tak zde především automobily a motocykly z 20. století nebo unikátní výstavu kol.

V pavilonu B Technické muzeum v Liberci prezentuje například textilní minulost města, a díky spolupráci s významnými průmyslovými firmami působícími na Liberecku zde naleznete také ukázky moderních výrobních technologií různých firem. Třešničkou na dortu je pak expozice týkající se Vojenské odborné školy leteckých mechaniků (VOŠLM), která v Liberci krátce po válce působila.

K příležitosti oslav vzniku 100 let republiky došlo k otevření pavilonu C. Na jeho vzniku se podílel především liberecký Boveraclub. Tento pavilon je věnován veřejné dopravě a její historii na Liberecku. Na své si tak zde přijdou fandové autobusové a tramvajové dopravy.

Poslední odvětví, které Technické muzeum v Liberci nabízí, je pavilon D - Království automobilů. Zde se můžete těšit na luxusní automobily značek jako Rolls-Royce či Cadillac a jejich rozvoj napříč 20. stoletím. Narazíte zde však i na unikáty více než 100 let staré (například automobil Maxwell, či unikátní závodní speciál Ford T Rajo).



Technické muzeum Liberec a okolí - aktuální program

Toto muzeum/galerie si nedoplňuje program nebo není naším partnerem. Víš o akci, která se zde koná? Přidej ji.

Ukaž mi akce v okolí Ukaž mi cyklotrasy v okolí
Máš fotku tohoto místa? Přidej ji

Přihlas se a přidej na Informuji.cz své nejlepší fotky tohoto místa. Děkujeme za pomoc! :)


Štítky

Technické muzeum Liberec: hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!