Muzeum Čtyřlístek, Doksy

Muzeum Čtyřlístek

Doksy, Valdštejnská

Není tu akce, kterou Muzeum Čtyřlístek pořádá? Přidej ji
  • Byli tadyAndrea Morkusová
  • Ohodnoť místo
  • www.muzeumctyrlistek.cz

Muzeum legendárních postaviček Jaroslava Němečka. Můžete se zde setkat s Fifinkou, Myšpulínem, Pinďou i Bobíkem v téměř životní velikosti a prozkoumat všechna jejich dobrodružství.

Naleznete zde stálou expozici věnovanou vývoji českého komiksu Čtyřlístek, dozvíte se jak tento komiks krůček po krůčku vznikal a jak se takový komiks vlastně tvoří. Nahlédnete do Fifinčiny kuchyně, spatříte Myšpulínovy vynálezy a se všemi postavami se můžete také vyfotografovat. Rovněž jsou zde ukázky poštovních známek, které Česká pošta od roku 2010 postupně vydala.

Muzeum je koncipováno jako velká herna, v níž najdete interaktivní prvky, kostky na hraní, dostatek inspirace i místa na malování, Bobíkův boxovací pytel či promítání slavných příběhů. 

A proč vzniklo muzeum Čtyřlístku právě zde? Předobraz komiksu našel Jaroslav Němeček v Doksech a v jejich blízkém okolí - Třeskoprsky jsou Doksy, Blaťák je Máchovo jezero a Bezzub je hrad Bezděz.

Muzeum od roku 2020 nově najdete v Dokském zámku na adrese Valdštejnská 183. Vchod do muzea je v rohu nádvoří, odkud se po schodech (nebo výtahem) vydáte do druhého patra.

Foto: Andrea Morkusová a Tomáš Vojáček



Muzeum Čtyřlístek a okolí - aktuální program

Toto muzeum/galerie si nedoplňuje program nebo není naším partnerem. Víš o akci, která se zde koná? Přidej ji.

Ukaž mi akce v okolí Ukaž mi cyklotrasy v okolí

Muzeum Čtyřlístek na fotkách...

Máš lepší fotku tohoto místa? Přidej ji

Přihlas se a přidej na Informuji.cz své nejlepší fotky tohoto místa. Děkujeme za pomoc! :)


Štítky

Muzeum Čtyřlístek: hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!