Kostel Všech svatých, Heřmánkovice

Kostel Všech svatých

Heřmánkovice

Není tu akce, kterou Kostel Všech svatých pořádá? Přidej ji
  • Byli tadyAndrea Morkusová
  • Ohodnoť místo

Na mírném návrší nad vesnicí Heřmánkovice stojí kostel Všech svatých, tvořící dominantu celé okolní krajiny. Jeho základní kámen byl položen v roce 1722 na místě staršího dřevěného kostela ze století 14.

Stejně jako ostatní kostely v okolí byl postaven z podnětu opata Broumovského kláštera Otmara Zinke, který jeho stavbou pověřil Kiliána Ignáce Dientzenhofera, pravděpodobně dle projektu jeho otce Kryštofa. Hrubá stavba byla dokončena v roce 1723, interiéry o tři roky později.

Vnitřní vybavení je barokní a empírové, strop kostela je vymalován výhledem do nebes. V polokruhových polích jsou zobrazeni čtyři evangelisté a andělé. V sousedství kostela se nachází barokní fara a hřbitov.

Kostel se řadí do tzv. broumovské skupiny - unikátního souboru barokní sakrální architektury postavené podle plánů známých architektů a stavitelů Kryštofa Dientzenhofera a jeho syna Kiliána Ignáce v relativně krátkém rozmezí let 1709 - 1743.

Proč právě sem: poznejte genia loci tohoto místa či si do zdejšího kostela zajděte na koncert v rámci každoročního hudebního festivalu Za poklady Broumovska.

Foto: 12sid12, CC BY-SA 3.0

 


Ukaž mi akce v okolí Ukaž mi cyklotrasy v okolí
Máš fotku tohoto místa? Přidej ji

Přihlas se a přidej na Informuji.cz své nejlepší fotky tohoto místa. Děkujeme za pomoc! :)


Štítky

Kostel Všech svatých: hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!