Nultý ročník festivalu Slunovrat odtajnil dalšího interpreta. V Sázavě u Benešova vystoupí i Richard Müller

Nultý ročník festivalu Slunovrat odtajnil dalšího interpreta. V Sázavě u Benešova vystoupí i Richard Müller

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Festival písničkářů a populárních českých interpretů, jejichž písničky si u táboráku zpívá každý z nás – to je nový festival Slunovrat, který v červnu v samém srdci Sázavy představí kromě bohatého doprovodného programu i koncerty Xindla X, Anety Langerové, Ivana Mládka, Bratří Ebenů a nově i Richarda Müllera.

Slovenská popová hvězda, známá díky hitům jako Po schodoch, Srdce jako kníže Rohan či Baroko, na festivalu doplní další známá jména, jejichž písničky se staly již stálicí všech zpěvníků. V pátek 23. června odstartuje Slunovrat speciálním trojkoncertem Xindla X, Všech Svatých a Františka Nedvěda, který na festivalu předčasně oslaví své 70. narozeniny. Publiku zahraje své největší hity z 80. let, které vytvořil se svým bratrem Janem, ale i novější písně známé z rádia. Na sobotním programu se představí Ivan Mládek se svým Banjo Bandem, z mladší generace zahraje Thom Artway, Pavel Calta nebo David Stypka. V sobotu nebudou chybět také muzikanti ze seskupení Neřež, kteří vystoupí v doprovodu slovenské zpěvačky Katky Koščové.

Protože většina vystupujících patří mezi písničkáře, jejichž hity se dodnes pravidelně hrají s kytarou u táboráků, ani na festivalu Slunovrat nebude chybět táborák s tradičním opékáním špekáčků, u kterého si budou moci návštěvníci i tyto hity sami zazpívat. Na festival diváci mohou přijet i karavanem, nebo po proudu řeky Sázavy. V areálu festivalu bude zajištěna úschovna lodí i stanové městečko. Nebude chybět ani dětský koutek s hlídáním, pro nejmenší návštěvníky bude připraveno i loutkové divadlo nebo dětský catering.

Nultý ročník festivalu Slunovrat se uskuteční 23. a 24. června v nově zrekonstruovaném areálu rozlehlého vodáckého kempu Sázavský ostrov ve středočeské Sázavě u Benešova. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Více o "Slunovrat"

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!