Rammstein uvolnili z nadcházejícího koncertního filmu skladbu Mutter90%

Rammstein uvolnili z nadcházejícího koncertního filmu skladbu Mutter

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Ještě než si budeme moci v Praze vychutnat dva beznadějně vyprodané koncerty kapely Rammstein, objeví se v obchodech jejich nový koncertní film RAMMSTEIN: PARIS. Unikátní dokument se do prodeje dostane 19. května a kapela na něj láká ochutnávkou v podobě hitu Mutter.

Turné k výběrovému albu Made In Germany 1995 - 2011, na které se kapela vydala v listopadu 2011, bylo jejím doposud nejrozsáhlejším projektem. Čítalo téměř sto koncertů po celém světě a kapela si na něj odvezla i pódiovou konstrukci z oceli o rozměrech 24 x 15 metrů. To celé doplnila stovka reproduktorů, zvukový aparát s výkonem 380.000 wattů, 25 kamiónů a 125členný tým, který měl vše na starosti.

Koncertního filmu RAMMSTEIN: PARIS se ujal uznávaný švédský režisér Jonas Åkerlund, který pro kapelu v minulosti natočil i ty nejkontroverznější klipy. Některé z nich byly následně zakázany na většině hudebních kanálech, a musely být tak staženy například i z YouTube. Åkerlund se rozhodl zaznamenat oba koncerty z března 2012, které kapela odehrála v pařížské Palais Omnisports arena. Film, který díky tomu vznikl, přináší celkem dvaadvacet koncertních písní s celkovou stopáží 128 minut a dle slov autora i doposud nejprofesionálnější vizuální a hudební zážitek.

Kromě digitální podoby bude k dispozici i šest různých verzí (2CD, DVD, Blu-Ray, v kombinaci DVD/Blu-Ray společně s audio záznamem na CD a deluxe box kombinující CD, Blu-Ray a čtveřici modrých vinylů) a všechny si fanoušci mohou již předobjednat. Aby měli své rozhodnutí, zda titul objednat či ne, jednodušší, představila kapela Rammstein před pár dny ukázku v podobě písně Mutter.

Ta dokazuje, že si Jonas Åkerlund dal opravdu záležet. Klip nabízí mnoho nádherných zpomalených záběrů, detailních pohledů do obličeje členů kapely, které odkrývají jejich aktuální náladu, a samozřejmě nezapomíná ani na pestrost pyrotechnických efektů, kterými Rammstein na svých koncertech nikdy nešetřili. Lepší pozvánku na nový titul do jejich diskografie si fanoušci snad ani přát nemohli.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Umělci: Rammstein

Filmové recenze

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!