Na Sázavě se rodí nový festival. Představí celou řadu česko-slovenských umělců

Na Sázavě se rodí nový festival. Představí celou řadu česko-slovenských umělců

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Po více než 10 letech se do Sázavy nad Sázavou vrátí festivaloví návštěvníci. Odstartuje tu zbrusu nový festival s názvem Slunovrat, který slibuje velké české i slovenské písničkáře. Akce s příhodným názvem se bude konat 23. a 24. června v areálu vodáckého kempu Sázavský ostrov a lístky nabídne od poloviny dubna.

Dvoudenní hudební akce představí písničkáře z České republiky i Slovenska, jejichž písně si lidé zpívají nejen u táboráků. „Událost odstartuje koncertem Františka Nedvěda, nejznámějšího umělce, který má k řece Sázavě snad nejvřelejší vztah,“ prozrazuje program Slunovratu jeho ředitelka Nikol Poselová. Dále se mohou návštěvníci těšit například na Xindla X, kapelu Všichni Svatí nebo Bratři Ebeny v čele s Markem Ebenem.

„Jako hřeb večera vystoupí slovenský hudební matador Richard Müller, který zazpívá nejen své nejznámější písně, ale také písně z nové úspěšné desky 55,“ říká Poselová. Z folkové scény se představí skupiny Tamdoletma a Neřež, která vystoupí společně s Katarínou Koščovou. Nebude chybět ani mladý hudební objev Thom Artway nebo David Stypka.

Z dalších umělců se na festivalu objeví dnes již legendární skupina Natural, hudební skupina Die Kabelka, Šouflšou, The Lazy Bones nebo písničkářka Tereza Jakobová. Dalším umělcem, který má k Sázavě velmi blízký vztah, je zpěvačka Aneta Langerová, která na Slunovratu také nebude chybět. „Začínala zde zpívat se svou první kapelou. V červnu tak zazpívá svému prvotnímu publiku,“ prozrazuje ředitelka festivalu, jehož program zakončí svou hudbou Ivan Mládek a Banjo Band.

Na festival se návštěvníci mohou dopravit buď klasicky autem, nebo netradičně po proudu řeky Sázavy raftem či lodí. Nebude chybět ani stanové městečko a organizátoři nezapomněli ani na nejmenší účastníky – pro děti je zde připraven dětský koutek s hlídáním, loutkové divadlo, skákací hrad a mnoho dalšího. Vstupenky budou k zakoupení v síti Ticketstream, v cestovních kancelářích Čedok a Firo-Tour, na recepci Sázavského ostrova či v lokálních předprodejích od 17. dubna. V prodeji jsou již takzvané V.I.P. vstupenky, které jejich držitelům zajistí sezení přímo u pódia a další výhody. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!