Jeden z největších crossover pianistů Maksim Mrvica zahraje v Praze a Brně

Jeden z největších crossover pianistů Maksim Mrvica zahraje v Praze a Brně

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Na svou v pořadí již třetí koncertní návštěvu České republiky se chystá chorvatský klavírista Maksim Mrvica. Za necelé tři týdny představí svůj zcela nový klavírní program v již téměř vyprodaném pražském divadle Hybernia a v brněnském Sono Centru. Maksim Mrvica se Praze představí 8. dubna, brněnští fanoušci si jej mohou poslechnout o den později.

Na rozdíl od předchozích vystoupení si Mrvica pro český koncert připravil několik novinek. Poprvé nebude na podiu sám, vystoupí totiž v doprovodu bubeníka. Druhou novinkou je rozložení Mrvicových crossoverových skladeb, kterých bude v letošním vystoupení více než skladeb klasických.

I přes tuto skutečnost však nebudou čeští fanoušci ochuzení o Mrvicovy největší skladby. Mohou se tak těšit například na Flight of the Bublebee od N. A. Rimského-Korsakova, skladbu, díky které se Mrvica zapsal do podvědomí veřejnosti jako nejrychlejší pianista světa. Zazní také například Mission Impossible, bez které si již málokdo dokáže hudebníkův koncert představit. Nebude chybět ani interpretace skladby od některého z klasických českých skladatelů.

Maksim Mrvica začal hrát na piano v devíti letech a již o dva roky později absolvoval první sólový koncert s orchestrem. Jeho touze stát se klavírním virtuosem nezabránila ani občanská válka. Za svou hudební kariéru stihl nahrát 11 studiových alb, kterých se prodalo přes čtyři miliony kusů ve více než sedmapadesáti zemích. I proto je Maksim Mrvica jedním z nejlépe prodávajících crossover pianistů na světě.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Divadlo Hybernia nabízí i další akce

Umělci: Maksim Mrvica

Místo konání: Divadlo Hybernia

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!