Anna K se vrací na pódia. S novou deskou vyráží na turné

Anna K se vrací na pódia. S novou deskou vyráží na turné

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Po šesti letech, které vyplnila bilancujícím akustickým projektem nebo účastí ve StarDance, vydala 10. března zpěvačka další, v pořadí již osmé, studiové album s názvem Světlo. Novou desku zpěvačka představí na březnové a dubnové koncertní šňůře VE SVĚTLE TOUR 2017, která začíná 23. března v Kolíně.

Na albu držitelky pěti cen Anděl se podílelo například legendární duo Zdeněk Svěrák – Jaroslav Uhlíř nebo Jan P. Muchow, který stál za zpěvaččinou legendární skladbou Nebe. Dále se na kolekci písní podílel zpěvák Robert Kodym, který si s Annou K střihl duet Milá. V anglicky zpívané skladbě Hold a Little Place, ke které psal text někdejší frontman Circusu Praha Bradley Stratton, si zahráli členové britské kapely Reef. Všechny písně pak vznikaly v osvědčeném tandemu s Anniným životním partnerem a producentem Tomášem Vrteckým.

Jedenáct skladeb, které díky velkém stylovému rozptylu oscilují mezi písničkářstvím, elektronikou, rockem a šansonem, vychází z okamžiků, které zpěvačka v posledních letech zažívala: „Světlo vystihuje moje současné rozpoložení. Na podzim jsem začala kvůli StarDance trénovat tanec a přestože jsem po těch nekonečných trénincích téměř lezla po čtyřech, cítila jsem, že se začínám vynořovat na světlo z tunelu, ve kterém jsem žila po mnoho let. I o tom ty písničky jsou,“ prozrazuje zpěvačka, jejíž pravé jméno Luciana v latině znamená „světlá“.

O finální mix a supervizi se postarali britští producenti Steve Lyon, který se podílel na tvorbě hvězd jako The Cure, Paul McCartney či Depeche Mode, a Jay Reynolds, stojící za tvorbou The Strypes, Elly Eyre a dalších. Za grafickým designem nové desky plné fosforeskujících barev, díky nimž ve tmě svítí, stojí umělec Daniel Kurz. Ve stejném duchu se ponese i design koncertní scény. „Měla jsem od začátku v hlavě, že se turné může jmenovat Ve světle a že bych konečně jednou mohla mít barevnou a světelnou stage,“ přibližuje svoje koncertní plány zpěvačka a zároveň dodává, že kromě písní z nového alba nepřipraví fanoušky ani o své největší hity.  

PLÁN TURNÉ:

23.3. 2017 Kolín, Městské divadlo
30.3. 2017 Třebíč, Divadlo Pasáž
5.4. 2017 Brno, Semilasso
12.4. 2017 Teplice, Krušnohorské divadlo
20.4. 2017 Plzeň, Velká Synagoga
22.4. 2017 Trutnov, UFFO
25.4. 2017 Praha, Divadlo Hybernia
27.4. 2017 České Budějovice, Metropol
28.4. 2017 Ostrava, Dům kultury

Foto: Martin Linhart

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Umělci: Anna K.

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!