Korzo Národní zveřejnilo kompletní program. Zahrají Mydy Rabycad i Sto zvířat

Korzo Národní zveřejnilo kompletní program. Zahrají Mydy Rabycad i Sto zvířat

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Důstojnou a zábavnou oslavu 17. listopadu nabídne i letos Korzo Národní, které promění Národní třídu v jednodenní festival, během něhož se mohou návštěvníci těšit na koncerty, divadlo pro děti, dobové výstavy, netradiční pietní akty či třeba obývák Václava Havla, v němž budou zájemcům číst známé osobnosti úryvky z jeho nejslavnějších dramat.

Díky, že můžem! Tak zní podtitul velkých oslav svobody, které odstartují 17. listopadu ve 13 hodin na Národní třídě. Připraven je bohatý kulturní program plný hudby, divadla, pouličních performancí i netradičních piet. Připravena bude pouliční škola v tramvaji, mše i zeď vzkazů. Na Národní 17. listopadu říkáme své “Díky” pestrou pouliční oslavou těm, kteří se o svobodu zasloužili. Zároveň chceme poděkovat i důstojnou formou, a dát tak místu patřičnou důstojnost a váhu, jaké si právě v tento den zaslouží. Připravili jsme proto dva pietní akty. Jeden se uskuteční ve 14 a druhý v 18 hodin. Oba budou úplně odlišné a myslím, že pro návštěvníky dost nevídané,” představuje program mluvčí projektu Martin Pikous.

Velkou roli budou hrát samozřejmě koncerty. „Hudba je od nepaměti součástí všech oslav. My ji představíme hned v několika formách. Na podiu, v klubu, na ulici. Na místech, kde byste ji nečekali. Zazní hudba všech generací, stejně jako se tu tyto generace budou setkávat,” říká o hudební stránce festivalu jeho dramaturg David Ostružár. Návštěvníci se tak mohou těšit třeba na elektroswingovou formaci Mydy Rabycad, skáčkovou kapelu Sto zvířat, rappera Paulieho Garanda, na Ivana Krále či Michal Prokop Trio. Koncerty budou pokračovat i po 22. hodině, kdy se produkce přesune do Rock Café, kde vystoupí třeba Sunflower Caravan a Vees, Ghost of You či DJ Tea Jay Ivo.

Národní třída se však nepromění jen v hudební stage, ale také v divadelní sál i galerijní prostor. Divadla budou hrát nejen pro děti, ale i dospělé. Výstavy pak připomenou, jak vypadala Národní třída před 27 lety. Expozice s názvem Národní třída: tehdy, teď a tady představí i životní příběhy těch, kteří se Sametové revoluce účastnili. Doprovodný program pak nabídne i slam poetry, procházku městem, kterým provedou zájemce lidi bez domova, i BMX exhibici. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 
Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!